vm.jpg

Strålende fornøyde med VM-sikkerheten

G4S hadde ansvaret for sikkerheten under ski-VM i Oslo. Selskapet gir seg selv gullmedalje for vel utført oppdrag.

Publisert

Eventmanager Christian Rist hadde ansvaret for G4S-sikkerheten under VM. (Foto: Even Rise)

Da ski-VM ble avsluttet i Oslo søndag, kunne G4S puste lettet ut og konstatere at de hadde utført sine arbeidsoppgaver med glans. Med en publikumsinteresse arrangøren nesten ikke hadde drømt om på forhånd, klarte vekterne fra sikkerhetsselskapet å opprettholde ro og orden på de arenaene de hadde ansvaret for.

Det var 200 vektere i aksjon døgnet rundt. Dette innebar at 300 vektere fra G4S var sysselsatt under VM. I tillegg til tradisjonelt vakthold og områdekontroll i Holmenkollen, Midtstubakken og på Frognerseteren, hadde G4S ansvar for all akkreditering og generelt vakthold i Oslo sentrum. Dette gjaldt både i Nordic Park i Spikersuppa, og på Universitetsplassen hvor medaljeseremoniene foregikk.

G4S hadde ikke ansvaret for publikumsflyten i Holmenkollen, men for inn- og utslipp til akkrediterte områder. De hadde også bemanning i operasjonssentralen, og områdevakthold på nattestid.

Under mesterskapet kom det kritikk fra enkelte publikummere som mente det var for mye fest og bråk på publikumscampen på nettene. Der var det politiet som hadde ansvaret for ro og orden, men med bistand fra G4S.

Les hva Aktuell Sikkerhet skrev da G4S fikk VM-jobben.

Her kan du laste ned HELE reportasjen som sto i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet før VM startet.

"
Powered by Labrador CMS