iPhone

Sikkerhetsbrist hos iPhone, iPad og iPod Touch

Samme dag som Justisdepartementet oppfordret deg til å passe ekstra godt på mobiltelefonen din fordi lommetyverier stadig er økende, meldte tyskere hackere at iPhone-, iPad- og Ipod-eiere også lett kan utsettes for innbrudd.

Publisert

- En sikkerhetsbrist er avslørt hos Apple, melder Reuters.

Det er nyhetsbyrået Reuters som i dag meldte om varskoet fra tyske sikkerhetsmyndigheter, etter at hackere hadde avslørt alvorlig sikkerhetsbrist i Apple-produkter.

– Svakheten gjør at kriminelle kan få seg administratorrettigheter og dermed tilgang til hele systemet, opplyser Reuters.

– Ved å klikke seg inn på feil PDF-fil, kan operasjonssystemet i din iPhone, iPad eller iPod Touch bli infisert uten at du merker det. Resultatet kan bli at uønskede personer får tilgang til din private informasjon som passord, fotografier, tekstmeldinger, e-postmeldinger eller til og med avlytte telefonsamtaler, hevdes det fra tyske sikkerhetsmyndigheter.

Ifølge Reuters ønsker ikke Apple å kommentere advarselen fra sikkerhetsmyndighetene. Samtidig hevdes det, gjengitt fra The Guardian, at de heller ikke har noen løsning på problemet.

Lommetyverier

Samtidig ble det holdt pressekonferanse i Oslo der politidirektoratet og justisminister Knut Storberget orienterte om krimstatistikken hittil i år.

De ti siste årene har vært en nedgang i antall boliginnbrudd på 40 prosent, men lommetyvene herjer som aldri før:

– Det har vært en økning når det kommer til mobiltyverier, sier viseadministrerende politidirektør Vidar Refvik til TV 2.

– Utviklingen har vært dramatisk når det gjelder tyverier ra folk på offentlig sted. Spesielt i Oslo. Lommetyvene har gode metoder for å frata personer lommebok og andre verdisaker, legger han til.

– Dette er en bekymringsfull økning, som vi tar på alvor. Oppgangen fra i fjor er ikke pen, sier Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef ved Sentrum politistasjon.

Les mer om den påståtte sikkerhetsbristen hos Apple på NRK.no eller i Dagbladet.

Her kan du lese om, og se filmklipp, fra dagens pressekonferanse om kriminalstatistikken hos TV 2.

"
Powered by Labrador CMS