IMG_1001.JPG

Sentervektere også på landet

Ved Kongssenteret i Kongsvinger har anmeldte forhold gått ned i takt med at senterledelsen har innført vektere i større deler av åpningstiden. Det er slutt på at vekterne bare var der noen timer på ettermiddagen.

Publisert

Etter at Kongssenteret i Kongsvinger satte inn vektere store deler av dagen, er antall anmeldelser redusert med to tredeler. (Foto: Even Rise)

– Før var det et storbyfenomen å ha vektere på kjøpesenterne i hele åpningstiden. Nå ser vi at det også er blitt et landlig fenomen, sier Egil Vold, avdeilngssjef i Securitas i Hedmark og Oppland, til Securitasmagasinet ”24 timer”.

I 2008 mottok politiet i Kongsvinger 65 anmeldelser for nasking og tyverier fra Kongssenteret. I fjor var tallet nede i 21.

– Det at vi har økt vekterbemanningen, er jeg sikker på har bidratt til at antallet anmeldelser har gått ned, mener senterleder Lasse Ellingsen.

Helt siden senteret åpnet i 2001, har ledelsen ifølge ”24 timer” hatt fokus på å forbygge tyverier, naskerier og rus. De siste årene har også vekterne blitt involvert i driftsmøtene med senterledelsen. På den måten oppdateres de om uheldige hendelser.

– Kongsvinger er ikke så stort, så vi gjennomskuer fort store bander. Vi blir stadig bedre menneskekjennere og har lært hvordan mange av dem som stjeler oppfører seg, sier en vekter som har jobbet ved senteret i ti år til ”24 timer”.

Powered by Labrador CMS