IMG_2011.JPG

Positive tall etter vandelskontroll

153 ansatte i Oslos vaktselskaper ble registrert med straffbare forhold i 2009. Dette er en betydelig nedgang som både politiet og NHO Service er svært fornøyde med.

Publisert

Runar Karlsen (t.v.), Petter Furulund og Bjørn Vandvik er fornøyd med utviklingen når det gjleder vandelen til ansatte i vaktselskapene. (Foto: Even Rise)

– Resultatene fra vandelskontrollen blir mindre og mindre interessante for pressen, men mer og mer gledelige for oss, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

Da politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt la fram tallene fra den siste vandelskontrollen som er gjennomført, åpenbarte det seg en betydelig forbedring. Kontrollen er gjennomført av alle ansatte i de 42 vaktselskapene som er registrert i Oslo.

– Sammenlignet med tidligere vandelskontroller, registrerer vi en gledelig reduksjon i antall ansatte som har pådratt seg straffbare forhold, sier Vandvik.

I Oslo var det til sammen 7542 ansatte fordelt i de ulike selskapene da politiet fikk overlevert navnelistene til vandelssjekken for 2009. Av de 153 som var registrert med straffbare forhold, får 56 av dem fortsette i jobben sin. 52 av dem har sluttet, mens konsekvensen for 56 av dem foreløpig er ukjent for politiet. Dette skyldes delvis mangel på tilbakemelding til politiet.

– Loven pålegger alle å melde tilbake til oss innen den fristen vi setter, sier en skuffet Vandvik.

Han lover at selskapene som ikke har overholdt fristen vil bli fulgt opp spesielt, blant annet med kontrollbesøk ute i bedriftene.

Les mer i den kommende papirutgaven av Aktuell Sikkerhet, blant annet om en vaktselskap-ansatt som gjorde seg skyldig i lovbrudd som resulterte i en flere år lang fengselsstraff.

Powered by Labrador CMS