Politibil-colourbox

Politidirektoratet vurderer vekterbiler

I snart ni år har vekterselskapet NVC Security kjørt rundt i uniformerte biler som politiet mener er svært like sine egne. – Det står ikke ”politi” på bilene, og det går klart fram at dette er vektere, sier daglig leder Johnny Olsen.

Publisert

Politiet mener vekterselskapet NVC Security har biler som er lette å forveksle med sine egne. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Uttalelsen kommer han med til fagbladet Politiforum. De har tatt opp problemstillingen med bilene i Egersund i en reportasje som er gjengitt i Dagbladet.

Ifølge Dagbladet er det nesten bare navnet NVC Security som skiller selskapets ni biler av merket VW Passat fra politiets biler. Ytterligere to biler skal være i bestilling.

– De røde og blå stripene er på plass, og der det vanligvis står nettopp ”politi”, står det i stedet NVC Security, skriver Dagbladet.

– Vi har kjørt rundt i disse bilene i snart ni år uten problemer, og det er heller ingen i politiet som har kommentert dem. Politiet har jo ikke monopol på å bruke disse fargene på bilen, sier Olsen til Politiforum, som påpeker at politiet skal skifte fargene på sine biler.

Nå er altså saken oversendt til vurdering hos den juridiske avdelingen i Politidirektoratet.

– Det skal ikke være noen forvekslingsfare. Her det en åpenbar forvekslingsfare, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan til Politiforum.

UP sier til Politiforum at en slik utrustning av vekterbilene er uheldig så lenge både biltypen og fargene er identiske. Det er også montert blå lys i fronten lik de politiet har.

Les om og se bildene av vekterbilene til NVC Security i Dagbladet og i Politiforum.

"
Powered by Labrador CMS