IMG_1564.JPG

Lett å kjøpe informasjon fra sikkerhetsbransjen

Ransdømte Sven-Eirik Utsi hevder det er lett å lure innsideinformasjon fra ansatte i sikkerhetsbransjen ved hjelp av store pengebeløp og liten risiko.

Publisert

Sven-Eirik Utsi hevder han betalte flere hundre tusen kroner til en ansatt i sikkerhetsbransjen før han ranet Kreditkassen i Drammen. (Foto: Even Rise)

– Det er dette som er oppskriften. I enkelte tilfeller har jeg kunnet nyttiggjøre meg informasjonen jeg har kjøpt, og i andre tilfeler har investeringene ført til at forbrytelsene ikke er blitt gjennomført.

Dette sier den tidligere stor-raneren Sven-Eirik Utsi i et eksklusivt intervju som står på trykk i den siste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Da han møtte bransjefolk under Sikkerhetskonferansen tidligere i vår, satt publikum igjen med en oppfatning om at det var bankansatte som delte hemmeligheter med Utsi. Til Aktuell Sikkerhet erkjenner han at ansatte i sikkerhetsbransjen også har vært villige til å bidra med verdifull innsideinformasjon.

– Jeg har betalt sikkerhetsbransjen millionbeløp.

Foran ranet av Kreditkassen i Drammen, handlet han innsideinformasjon for flere hundre tusen kroner.

Informanten jobbet ifølge Utsi i sikkerhetsbransjen, men han vil ikke røpe hvilken posisjon vedkommende hadde.

– Selvsagt burde vedkommende aldri ha hjulpet meg, men på det tidspunktet var jeg bare opptatt av å få vite mest mulig, slik at jeg kunne ta meg god tid til forberedelsene, sier han.

Les det eksklusive intervjuet i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS