Rema1.JPG

Kjente igjen tyver fra overvåkningsbilder

Takket være høyoppløselige overvåkningsbilder, kjente ansatte ved Rema 1000 på Teie igjen tyvene da de kom tilbake to dager senere. Det resulterte i pågripelse av fem litauere.

Publisert

Rema-kjøpmannen på Teie er fornøyd etter pågripelsene. Dette bildet er fra en annen Rema 1000. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

– Sammenlignet med før vi installerte de høyoppløselige kameraene, tar vi nå nesten tre ganger så mange butikktyver, sier butikksjef Anders Knutsen ved Rema 1000 i Teie.

Det er Tønsbergs Blad som skriver dette i forbindelse med fem litauere som fredag ble avslørt i Knutsens butikk.

Dette skjedde etter at litauerne hadde vært i butikken to dager tidligere. På en utspekulert måte fylte de to ryggsekker med varer, før de etter hvert klarte å forlate stedet uten å bli avslørt. Tyveriet ble først oppdaget dagen etter, og ved hjelp av overvåkningsbildene kunne Knutsen ifølge avisen se hva som hadde foregått.

– Bilder av tyvene ble sirkulert blant de ansatte, og da tyvene kom tilbake fredag kveld, for å robbe butikken med den samme metoden, fikk Knutsen beskjed fra kollegene umiddelbart, skriver Tønsbergs Blad.

Knutsen sperret først litauernes bil inne, og ringte deretter politiet. Da litauerne forsto at de var oppdaget, tok de ifølge Knutsen mobilbilder av de ansatte og truet med å komme tilbake for å drepe dem.

Ifølge Tønsbergs Blad har Rema 1000 på Teie 24 høyoppløselige overvåkningskameraer. Knutsen sier til avisen at oppløsningen er så god at han ikke har noe problem med å lese hylleetikettene dersom han zoomer inn fra et tosifret antall meter unna.

– Den høye oppløsningen gjør det lettere å gjenkjenne ansikter og bilnummer. Jeg tar faktisk flest samtidig som jeg sitter her og klikker mens jeg snakker i telefonen, sier Knutsen til avisen.

– Det er veldig betryggende å kunne sjekke overvåkningsbildene i stedet for å mistenke kunder. I tillegg er det ofte unge som er ute og rapper ting. Da er det fint for både dem og foreldrene å ha muligheten til å stanse tyveriet på et tidlig stadium, sier Knut-Børge Knutsen, som har levert overvåkningsutstyret.

Han er ifølge Tønsbergs Blad Anders Knutsens far og tidligere Rema 1000-kjøpmann.

– Vi har stadig vekk behov for å gå tilbake og sjekke. Det kan være dersom en kunde mener de har betalt for en vare de ikke la på båndet, eller at de påstår det ble gitt tilbake for lite veksel. Overvåkningen gir også en sikkerhet for de ansatte, sier Anders Knutsen til avisen.

Her på VGNett/VGTV kan du se overvåkningsvideoen fra da tyvene ble tatt på fersken.

"
Powered by Labrador CMS