politi

Ikke vær naive med sikkerheten

Politiet oppfordrer arrangøren av ”Sensation Oslo” om ikke å være naive når sikkerheten skal planlegges. Den store housefesten i Telenor Arena til våren, forventer 20 000 deltakere.

Publisert

Politiet frykter overdoser og maner til skikkelig sikkerhet under "Sensation Oslo" til våren.

”Sensation Oslo” er ifølge VG Nett et tettpakket show på sju timer. Arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Agency kaller ”Sensation Oslo” for festen over alle fester.

– Med så mange mennesker og helt spesielle kulisser, blir atmosfæren magisk. Det er som å være inne i et eventyr. Det kommer til å bli et syn når 20 000 mennesker setter nesa mot Telenor Arena, sier han til VG Nett.

Politiet i Asker og Bærum advarer mot dop og overdoser under den store festen. Housemusikk assosieres ofte med partydop, og derfor mener politiet ifølge VG Nett at det er viktig at arrangørene ikke er naive overfor hvilke problemer som kan oppstå i Telenor Arena.

– Dette er som en Holmenkollsøndag for dette miljøet. Vi vet jo av erfaring at mange tar med seg såkalte partypakker. De inneholder som oftest noe sentralstimulerende, som for eksempel amfetamin, slik at de freser seg opp. Så trenger de noe å lande på etterpå, og da røyker de gjerne hasj. Vi kan ikke forby konserter, men i stedet sørge for å forebygge og styrke bemanningen under arrangementet, sier politioverbetjent Stig Wettre-Johansen til VG Nett.

Politiet er ifølge VGs nettutgave ekstra på vakt etter erfaringene som ble gjort under sommerens elektronikafestival ”Extrema” på Kalvøya. Der skal det ha vært ni tilfeller av overdoser, og 68 personer ble pågrepet med narkotika. Alle overdosene skapte kapasitetsproblemer på legevakta.

– Vi har fokus på at alle skal føle seg sikre på ”Sensation”. Det er masse sikkerhetstiltak, og vi har et godt samarbeid med politiet. I tillegg tror vi det blir et blandet publikum med mye vanlig norsk ungdom som kommer, sier Osmundsvaag til VG Nett.

Politiet understreker overfor VG Nett at de vil kreve forsterkede sikkerhetstiltak enn ved vanlige konserter.

– Man må forhindre at folk kommer til skade og eventuelt dør av overdoser. Vi kommer blant annet til å pålegge arrangørene at publikum må overvåkes bedre. Folk må ikke sovne uten tilsyn. Det må også være forsterkninger på førstehjelp med mer helsepersonell og vannposter med gratis vann, sier Stig Wettre-Johansen ved fellesoperativ seksjon i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

"
Powered by Labrador CMS