IMG_0995.JPG

Handelsstandsprosjekt gir resultater

Politiets tall sier at hver butikk i Oslo leverer 0,7 anmeldelser årlig. Blant Securitas sine kunder, blir det anmeldt 1,61 tyverier per butikk.

Publisert

Oslo Handelsstands Forening viderefører "anmeldelsesprosjektet" sitt. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Dette går fram av et nyhetsbrev Securitas Områdekontroll har sendt ut.

Aktuell Sikkerhet omtalte tidligere i år prosjektet som Oslo Handelsstands Forening hadde satt i gang for å dokumentere at tyveristatistikken politiet opererer med, ikke viser den hele og fulle sannhet. Butikkeiere og ansatte ble drillet til å anmelde samtlige tyverier de oppdaget, og det ble gjennomført en undersøkelse i 101 Oslo-butikker. For ikke å påføre den enkelte forretning mye ekstraarbeid, ble vektere innleid, for på direkten å kunne bistå med utfylling av skjemaer og håndtering av tyvene inntil politiet eventuelt dukket opp.

– Hvis resultatet av undersøkelsen er representativt for alle hovedstadens butikker, ville det blitt opp mot 120 000 saker i året. Registrerte anmeldelser hos politiet er til sammenligning kun 5200, sa sikkerhetssjef Janne Holtet Westbye i Oslo Handelsstands Forening til Aktuell Sikkerhet i vår.

Det ble fra handelsstandsforeningen hevdet at butikkansatte ikke ser hensikten i å anmelde tyverier fordi de mener anmeldelsene uansett vil komme til å bli henlagt. Enkelte gjør det heller ikke av frykt for represalier og ubehag.

Ifølge Securitas har Oslo Handelsstands Forening satset videre. Prosjektet skal vare i tre år.

– Vi i Securitas ser verdien av å arbeide videre med dette prosjektet. Vi har nå registrert anmeldelser for over 1,1 millioner kroner, opplyser Securitas.

I nyhetsbrevet informeres det i tillegg at åtte ansatte i Securitas Områdekontroll har utdannet seg til sikkerhetsledere i løpet av inneværende år. Dette er gjort gjennom selskapets sikkerhetslederprogram.

Powered by Labrador CMS