Butikktyv stakk vekter med kniv

En vekter ble i kveld knivstukket i Oslo sentrum.

Publisert

Vekteren er ifølge politiet ansatt i Securitas. Han skal ikke ha blitt påført alvorlige skader, men uniformsjakka ble skåret opp. Deretter ble han rispet opp i armen av knivbladet. Vekteren behøvde ikke legehjelp etterpå.

– Skadene er ikke mer omfattende enn at vekteren selv tok seg av dem selv. Men vi ser svært alvorlig på den slags holdninger med kniv. Verken vektere eller andre skal behøve å oppleve slikt. Heldigvis gikk det utrolig bra denne gangen, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til Aktuell Sikkerhet.

Knivstikkingen skjedde ifølge Ege i nærheten av Tinghuset fredag kveld, etter at vekteren forsøkte å stoppe en antatt butikktyv på vei bort fra en klesbutikk.

Væpnet politi pågrep den antatte gjerningsmannen kort tid etterpå. Da hadde han søkt tilflukt på et toalett inne på et utested like vel. Han er siktet for både knivstikkingen og klestyveriet.

– Han er i vår forvaring og blir sittende i arresten inntil han blir avhørt, trolig i løpet av lørdagen, sier Ege til Aktuell Sikkerhet.

Aktuell Sikkerhet har tidligere skrevet at en av seks vektere i 2009 opplevde å bli utsatt for vold eller trusler på jobb. Disse forholdene ble anmeldt til politiet. Fagsjef innen vakt- og sikkerhet i NHO, Runar Karlsen, sa da at dette tallet er urovekkende høyt.

- Dette skal følges opp. Vi må forebygge for å bedre situasjonen, sa Karlsen.

Powered by Labrador CMS