Butikkraner

Ranet da betjeningen var alene på jobb

Politiet i Oslo har siktet et ektepar for å ha gjennomført 19 væpnede ran i løpet av 18 dager.

Publisert

19 ran på 18 dager. Det er hva politiet har siktet et ektepar for i Oslo. Butikkene og kioskene de slo til mot var stort sett enmannsbetjente. (Arkivfoto)

Iført svart maske eller finlandshette skal mannen ifølge politiet ha tatt seg inn i butikker og kiosker for å gjennomføre ranene. Utbyttet ble som regel mindre pengebeløp og tobakk.

Det er VG som skriver om mannen og kvinnen som nå er siktet for de 19 ranene i Oslo. Det første av dem skal ha blitt utført 8. november i fjor. Politiet mener ekteparet enkelte kvelder utførte så mange tre ran.

Ifølge VG skal ekteparet ha slått til mot butikker og kiosker hvor betjeningen var alene på jobb.

– Det ligger an til at vi tar ut tiltale på 19 forskjellige ran som de mistenkte har vært sammen om. Dette er ran med rimelig lik modus, der de har truet med replikatvåpen, sier politiadvokat Vegard Ommedal til VG.

Det var teknisk og taktisk etterforskning, samt informasjon fra ulike kilder som ifølge VG førte til pågripelsen av de to.

– Mannen har stort sett erkjent alle forholdene. Tilståelsen kom etter noen avhør, og på bakgrunn av etterforskningen vi har gjort. Det har vært fare for gjentakelse. Derfor er begge blitt begjært varetektsfengslet frem til hovedforhandling, sier Ommedal til VG.

Kvinnen er siktet for å ha hatt en medvirkende rolle forut, under og etter ranene, skriver VG.

Her kan du lese VGs sak om ranene mot butikker og kiosker der betjeningen var alene på jobb.

"
Powered by Labrador CMS