Securitas-vekter

Vekter ble fødsels-hjelper

En Securitas-vekter måtte trå til i Oslo sentrum da politiet ikke visste hva de skulle gjøre for å hjelpe en fødende kvinne.

Publisert

Vekterbransjen ga i 2009 førstehjelp til 937 personer i Norge og reddet 232 liv fra hjertestans eller overdoser. Denne historien fra Securitas-magasinet ”24 Timer” bekrefter yrkesgruppens betydning:

– Kvinnen hadde stoppet politiet for å spørre om veien til T-banen. Da hun ble dårlig visste de ikke helt hva de skulle gjøre. Derfor hentet de meg siden jeg var i nærheten, sier Bente (26) til ”24 Timer”.

Bente er bymiljøvekter i Oslo. Securitas Bymiljø leverer uniformerte tjenester til butikker og kontorer, og ivaretar blant annet kvalitets-, service- og sikkerhetsprofilen gjennom å skape et trygt miljø. De forebygger også tyverier, hærverk og andre uønskede hendelser.

– Jeg så jo at kvinnen var gravid. Men så lenge hun hadde igjen en måned til termin, trodde jeg ikke at smertene hennes i virkeligheten var rier, sier Bente til ”24 Timer”.

Hun la øyeblikkelig kvinnen ned i sjokkleie, og trøstet henne som best hun kunne for å opprettholde pasientens bevissthet til ambulansepersonell kom for å overta.

Kvinnen var ifølge Securitas-magasinet svært takknemlig for hjelpen bymiljøvekteren ga. Også politiet takket Bente for sinsatsen.

– Jeg er imponert over vekterens innsats, spesielt fordi hun er ung og kun har et par måneders erfaring innen vekteryrket, sier Agnar Pedersen.

Han er avdelingssjef for områdekontroll i Oslo sentrum.

– Bente har jobbet hos oss en kort tid, men har utmerket seg meget positivt. Hun har allerede fått prøve seg i forskjellige situasjoner, blant annet ran. Dette taklet hun på en meget god måte, sier Pedersen.

Han berømmer den unge vekterens serviceinnstilling.

– Politiet spurte henne om hjelp fordi de var usikre på hvordan de skulle håndtere situasjonen, sier Pedersen til Securitas-magasinet.

Les mer i i ”24 Timer” her: http://www.securitas.com/no/PageFiles/26574/24timer1002.pdf

"
Powered by Labrador CMS