Butikktyv 2

Unge butikktyver

Jenter mellom 12 og 17 år utgjør majoriteten blant butikktyvene som avsløres på Kremmertorget i Elverum.

Publisert

Ved Glitter på Kremmertorget har de opplevd at to åtte år gamle jenter hadde fjernet merkelappene fra 20 varer og puttet i lommene sine. (Illustrasjonsfoto)

– Butikktyverier er et betydelig problem for oss, og særlig er det de ungene jentene som stjeler.

Det sier driftssjef Arild Sætereie ved Kremmertorget til Lokalavisa Sør-Østerdal.

– Tyverier er et betydelig problem for oss året rundt, men i desember er svinnet ekstra stort. Dette tar vi på alvor, sier han til avisen, og underbygger påstanden med at både sivile og uniformerte vektere brukes hyppig.

Ifølge Lokalavisa Sør-Østerdal er det jenter mellom 12 og 17 år som oftest blir tatt for å stjele ved Kremmertorget.

– Jentene forteller stort sett at de stjeler fordi alle andre gjør det. Det kan nesten virke som en trend at det er akseptabelt å stjele. De er neppe klar over konsekvensene, sier Sætereie til avisen.

En Securitasvekter sier til Lokalavisa at mange lar seg friste til å stjele i desember, men at svinnet ikke er noe større da enn ellers i året.

– Mange av dem som blir tatt sier at de stjeler fordi kjøpepresset er for stort. For en del år tilbake var det mest rusmisbrukere som stjal. Nå er det vanskeligere å kjenne igjen en tyv bare på utseende. De kommer fra alle samfunnslag, sier vekteren til Lokalavisa Sør-Østerdal.

Han deler inntrykket til Sætereie om at mange unge jenter stjeler.

– Jeg har opplevd mange vennegjenger der den jenta som er lettest å manipulere, er den som blir presset til å stjele. Det er sørgelig at det skal være slik. De føler de må stjele for å bli godtatt, sier han ifølge Lokalavisa Sør-Østerdal.

Lokalavisa Sør-Østerdal kan du lese her: www.lokal-avisa.no

Fredag kveld tok vektere hånd om to 12-åringer ved Ski Storsenter. Disse hadde stjålet en dynejakke fra en butikk ved senteret. Etter å ha blitt overlatt til politiet, ble 12-åringene kjørt hjem til foreldrene i Oslo.

Powered by Labrador CMS