Securitas-vekter

Rettssikkerheten må økes

Påtroppende fagsjef i NHO Service mener rettssikkerheten for vekterne er for lav. Aktuell Sikkerhet skriver i siste utgave om en mann som bare fikk 12 000 kroner i bot etter å ha slått Pål-Marius Johansen mens han var på jobb

Publisert

Runar Karlsen vil kjempe for økt rettssikkerhet for vekterne. (Foto: Even Rise)

– Vektere bør få økt rettssikkerhet, helt opp mot hva som gjelder for offentlige tjenestemenn, sier Runar Karlsen.

Han er påtroppende fagsjef innen sikkerhetsbransjen i NHO Service, og har selv bakgrunn fra vekteryrket. De siste årene har han vært sikkerhetssjef i Varner Gruppen.

– Vi vil fortsette å jobbe for høyere bøter og skjerpet straffenivå for vold og trusler mot vektere, sier Karlsen.

I det nyeste nummeret av Aktuell Sikkerhet, står vekter Pål-Marius Johansen fram og forteller om at han tre ganger er slått og sparket til blods mens han var på jobb. Tall fra NHO Service som presenterer, viser at så mange som en av seks vektere i fjor anmeldte vold eller trusler mot seg selv.

Leder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund sier til P4, etter oppslaget i Aktuell Sikkerhet, at hun er kritisk til særskilt rettssikkerhet for vekterne.

– Vekterne bør ikke ha noe høyere rettssikkerhet enn andre yrkesgrupper. Volden vil bli redusert dersom politiet prioriterer bedre når vekterne sier i fra, sier hun.

Les mer om blant annet Pål-Marius Johansens historie og et større intervju med Runar Karlsen i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS