ingelin-killengreen-1.jpg

Politidirektøren må svare om vandels-oppfølging

En undersøkelse gjennomført av NHO Service, viser at slettes ikke alle landets politidistrikter gjør jobben sin slik justisdepartementet ønsker. Statssekretær Terje Moland Pedersen sier til Aktuell Sikkerhet at de nå vil kreve svar fra politidirektør Ingelin Killengreen.

Publisert

(Illustrasjonsfoto)

For første gang er det gjort et forsøk på å finne ut om landets politidistrikter har oversikt over vekternes vandel slik politikerne har bedt dem om. 4. juni skrev NHO Service et brev til alle med følgende tekst:

– Det enkelte politidistrikt er pålagt å føre tilsyn med vakt- og sikkerhetsselskapene, blant annet gjennom årlig vandelssjekk av vektere. Vi retter denne henvendelsen til deres politidistrikt for å be om statistikk over hvor mange vekteres vandel som er kontrollert og hvilke anmerkninger som er funnet.

Ifølge NHO Service har bare 17 av landets 27 politidistrikter besvart henvendelsen i løpet av de fire månedene som er gått siden de mottok den.

Politidistriktene Asker og Bærum, Gudbrandsdal, Hedmark, Nord-Trøndelag, Nordmøre og Romsdal, Vestfinnmark, Telemark, Sogn og Fjordane, Salten og Østfold skal være dem som ikke har latt høre fra seg. NHO Service mener svarene de har fått viser at kontrollen med landets vektere er for svak.

- Hvis resultatet av undersøkelsen representerer virkeligheten, er ikke dette godt nok. Selv om gjeldende lov i dag ikke krever årlig kontroll, skal politiet føre generell kontroll som gir dem god oversikt over vekternes vandel. Departementet har sagt at kontrollen bør gjøres årlig. Og det ligger i kortene at innskjerpelsene i den nye vaktvirksomhetsloven tilsier at vi ikke er fornøyde med dagens situasjon, sier statssekretær Terje Moland Pedersen i justisdepartementet.

Han sier til Aktuell Sikkerhet at departementet, med bakgrunn i avsløringene fra NHO Service sin undersøkelse, nå vil henvende seg til politidirektøren for å be om en redegjørelse over hva som kommer fram.

- Hva mener departementet om at ti politidistrikter ikke har svart på undersøkelsen?

- Uten at jeg vet grunnen til at de ikke har svart, kan jeg generelt si at vi selvsagt mener politiet skal besvare henvendelser og være mest mulig åpne, sier Moland Pedersen.

Les svarene fra de politidistriktene som har respondert på NHO Service sin undersøkelse her:

www.nhoservice.no/article.php?articleID=2264&categoryID=139

Aktuell Sikkerhet er ikke ansvarlig for eventuelle feil i eksterne lenker.

"
Powered by Labrador CMS