Sporing T.E. Hillestad

Nye regler fra FG

FG har i sam­arbeid med bransjen utar­beidet et nytt regel­verk for søke- og gjen­fin­nings­sys­temer. Sammen med Krim­alarm og fag­bransen har FG også utar­beidet en ny norm for tåke­sik­rings­anlegg.

Publisert

Det finnes en rekke ulike systemer for sporing og gjen­finning på markedet.

Søke- og gjen­finnings­systemer

Regelverket for elektroniske søke- og gjen­finnings­systemer beskriver de forhold som anses å være av vesentlig betydning når slike systemer inngår som sikrings­foran­staltning mot tyveri av kjøre­tøy, anleggs­maskiner, båter m.m.

Det nye regelverket finner du på FGs nett­sider. På samme nettside finner du også en oversikt over søke- og gjen­finnings­systemer på det norske markedet.

"

FG har oppdatert normen for tåkesikringsanlegg.

Tåkesikring

Normen for FG-godkjente tåke­systemer definerer krav, anbefalinger og egen­skaper når tåke­generatorer inngår i et FG-godkjent innbrudds­alarm­system som sikring mot innbrudd i henhold til EN 50131-8.

Et FG-godkjent tåke­system skal alltid benyttes sammen med et FG-godkjent innbrudds­alarm­anlegg (AIA). Ordningen trer i kraft fra 1.7.2010.

EN 50131-8 er ikke oversatt fra engelsk. Normen er laget med utdrag av de viktigste punktene. Der EN 50131-8 ikke sikrer til­strek­kelig kvalitet, eller mangler omfang, er det til­kommet andre nasjonale krav / anbefalinger / egenskaper.

Det nye regelverket finner du på FGs nettside. På samme nettside finner du også en oversikt over FG-godkjente tåkegeneratorer.

Kilde: Nytt regelverk fra FG

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS