Minnepinne

Minnepinne som bacup er fy

Ekspertene advarer mot bruk av minne­pinner som backup på jobben. Den er både lett å miste og lett å misbruke. 

Publisert

Minnepinner er svært lette å misbruke.

– Minnepinner er lett å miste. Det som bare er sikker­hets­kopiert på slike mobile lagrings­medier er ikke egentlig sikret. Men mye tyder på at kopiering til sikrere lagrings­medier skjer for sjelden i miljøer der bruken av minne­pinner er høy, Kjetil Nordbye, leder for Aktiv IT-forvaltning i Ikomm.

Selskapet håndterer IT-drift og system­løsninger for en rekke kommuner, bedrifter og skoler og har god oversikt over kundenes datavaner. Det er nettstedet ledernett.no som melder dette.

Prisen på minne­pinner har gått kraftig ned samtidig som lagrings­kapasiteten har økt voldsomt. Dermed er det lett å la seg friste til å bruke dem til å ta backup. Men det kan være et skikkelig sjansespil.

Informasjonstyveri

Nordby er redd for at mer data på minne­pinner vil øke problemene med informasjons­tyveri og misbruk av data.

– Selv om man nå kan få kjøpt minne­pinner helt opp til 256 gigabyte, er det faktisk vårt råd å holde seg til de små i de fleste tilfeller. I vårt eget selskap holder vi oss til 1 gigabyte, sier Nordbye.

Økt sikkerhetsproblem

"

Christian Meyer råder folk til å bruke minnepinner meget bevisst.

Problemer som følge av dårlig data­sikkerhet vil øke i årene fremover hvis ikke bevisst­heten hos brukerne bedrer seg, tror Christian Meyer, senior­rådgiver i Norsk senter for infor­masjons­sikring (NorSIS).

Senteret er en del av Regjeringens satsing på infor­masjons­sikkerhet og er underlagt Fornyings- og administrasjons­departementet.

Ikke bland jobb og privat

– Stor bruk av mobile medier og lav oppmerk­somhet om risiko­faktorene er en dårlig kombinasjon. På dette området trengs det holdnings­endringer, sier Meyer.

Han råder folk til ikke å bruke samme minne­pinne privat og på jobb, og å være på vakt mot mulige ondsinnede programmer i minne­pinner som tilhører andre eller gis i gave.

– Det er viktig å være klar over at minne­pinner kan infisere en data­maskin uavhengig av nett­verk og inter­nettilkob­ling. Det kan være smart å skru av de funksjonene i Windows som starter program­vare automatisk når minne­pinnen settes inn, sier Christian Meyer i NorSIS.

Kilde: Newswire

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet og få gode sikker­hets­tips seks ganger i året.

"
Powered by Labrador CMS