kameraskilt_3

Lag dine egne skilter

Nelfo, Noralarm og FG åpner den 10. juni en ny tjeneste, kalt www.kameraskilt.no, der du kan lage dine egne skilt for å varsle om kamera­over­våking. Du kan også bestille skilt.

Publisert

Prosessen med å bestille slike skilt blir derfor mye lettere enn før, der anleggseieren selv måtte få utarbeidet slike skilt, enten ved å lage dem selv eller lete etter et sted som kunne gjøre det.

Eksempel på utforming av skilt for kameraovervåking.

Det vil fortsatt være anleggseieren som står ansvarlig for å skilte, og det er valgfritt om han/hun vil lage skiltene gjennom kameraskilt.no, men nettstedet har gjort det langt enklere både å designe og bestille skiltene. Det kan også bli billigere, særlig for virksomheter som bare trenger små kvanta.

Her kan du nemlig få skilt i aluminium eller vinyl, holdbare materialer som tåler vær og vind i mange år.

Siden utformingen av slike skilt ikke er lovfestet, kan du i prinsippet utforme skiltet på den måten du vil, bare du varsler om at og når kameraovervåkingen finner sted, og tar med kontaktopplysninger for anleggseieren.

Forslaget du ser på kameraskilt.no er utarbeidet av en rekke seriøse aktører i bransjen - bransjeforeningene Nelfo og Noralarm, samt FG - som har samlet seg rundt denne utformingen. Det er derfor all grunn til å oppfordre anleggeseiere om å samle seg rundt denne normen.

Datatilsynet ser store fordeler ved at den øvre delen av skiltet er i blått og har den velkjente tegningen av et et kamera. Det gjør det ekstra lett å oppfatte skiltet. Tidligere har det nærmest vært en jungel av ulike utforminger.

kameraskilt.no åpner 10. juni 2010

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS