kameraskilt_3

Kurs i kameraovervåking

Den 24. august arrangerer Nelfo­skolen kurs i kamera­over­våking og system­plan­leg­ging. Kurset er myntet på alle som instal­lerer eller plan­legger utform­ingen av kamera­over­våkings­systemer.

Publisert

Kamera­overvåking kan bidra til å redusere uønskede hendelser som herverk og svinn, men det er mye som må være på plass for at du skal få valuta for pengene når du investerer i et moderne overvåkings­system.

Noe av det mest åpenbare er posisjoneringen av kameraer. Andre viktige ingredienser omfatter alt fra plan­leggingen, som blant annet omfatter valg av egenskaper og kapasitet i systemet, til riktig skilting og hvordan systemet fungerer i daglig bruk etter at installatøren har gjort sitt. Og har du egentlig vurdert om andre tiltak kan være mer egnet for å forebygge mot de uønskede hendelsene?

Marit Kvernhus­løkken i Nelfo anbefaler kurs i system­plan­legging.

Bransje­foreningen Nelfo har lenge arrangert målrettede kurs for å høyne kompe­tansen hos blant annet installa­tører. Den 24. august arrangerer Nelfo­skolen kurs i det viktige temaet system­plan­legging.

Ifølge kurs­koordinator Marit Kvernhus­løkken legger kurset vekt på innsikt og bevisste valg knyttet til kunnskap om person­opplysnings­loven med forskrifter, og ikke minst beregning av system­kapasitet samt plan­legging av infra­struktur (nettverk og kablings­struktur).

Befaringsrutiner, lyssetting og kamera­plassering, montering av kamera- og periferi­utstyr og kabling / førings­veier er andre sentrale elementer i kurset. Det er også innjustering av kamera (fokus og utsnitt), terminering, komponent- og område­merking samt lover og forskrifter.

Kurset arrangeres i Nelfos lokaler i Oslo. Hvis 24. august ikke passer, får du en ny mulighet 19. oktober. Mer info kan du få hos Nelfo.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS