Enorme sikringstiltak

Under visningen av ”Kremls skatter” i Nasjonalgalleriet for tiden, har G4S en viktig rolle i sikringen av de flere enn 100 russiske ikonene og objektene som stilles ut.

Publisert

Ikonene og objektene fra Kreml-museene i Moskva er av uvurderlig historisk betydning, og representerer enorme verdier. Seksjonsleder innen sikkerhet og drift ved Nasjonalgalleriet, Stein Simensen, sier det er innvilget statsgaranti dersom det skulle skje noe med utstillingsgjenstandene.

– Vi konkretiserer aldri verdien på det som stilles ut, men statsgaranti er noe som bare blir gitt dersom det er snakk om betydelige verdier. For å få statsgaranti, stilles det også krav om ekstraordinære sikkerhetstiltak.

Nasjonalgalleriet bruker vektere fra Securitas. Sikkerhetssystemene for øvrig er levert av mange forskjellige leverandører. Når de ekstraordinære sikkerhetstiltakene skulle settes inn før ”Kremls skatter”, valgte Stein Simensen å supplere med trådløs objektsikring fra G4S.

– Dette er en utstilling med 117 kunstgjenstander og mange av dem står plassert ute i rommet. Den trådløse sikringen det er snakk om passer utmerket på gjenstander som flyttes. Vi har også sporing knyttet opp mot det trådløse anlegget. Alarmen går til vår egen sentral, sier Simensen.

Powered by Labrador CMS