Lommepenger

Butikksjef må i fengsel - skyldte på egne ansatte

Mens svinnet i norsk detaljhandel generelt har gått ned, har tyveriene i en butikk i Hedmark økt betydelig. Butikksjefen prøvde å forklare tapet med dårlige internrutiner og skyldte på egne ansatte, men er nå dømt for å ha puttet flere hundre tusen kroner i egen lomme.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Jan Tveita

Hedmarken tingrett har dømt butikksjefen til 120 dagers fengsel for de omfattende tyveriene av til sammen 325 850 kroner. Dommerne kjøpte på ingen måte kjøpmannens forklaring på hvordan pengene angivelig forsvant.

– Han har forklart noe av svinnet med dårlige interne rutiner og blant annet kastet mistenkelighetens lys over på andre ansatte, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det store pengebeløpet som forsvant fra forretningen i løpet av åtte måneder, dreier seg om et dagsoppgjør på 220 000 kroner og fire vekslingsoppgjør på totalt 105 850 kroner.

I tingretten erkjente mannen, som i starten var assisterende daglig leder og deretter daglig leder, å ha stjålet en liten del av beløpet.

– Tingretten tror ikke på noen av de ulike forklaringene mannen har på hvordan resten kan ha forsvunnet, og mener det er bevist at han stakk pengene i egen lomme.

Hedmarken tingrett ser det som straffeskjerpende at butikksjefen forsøkte å skylde på sine ansatte.

– Det har fått dem til å føle seg mistenkeliggjort, slår retten fast.

Mannen slipper å sone 30 av de 120 dagene fengselsstraffen er på dersom han holder seg på rett side av loven de to kommende årene.

Han er også dømt til å betale tilbake pengene han stjal fra arbeidsgiveren.

Powered by Labrador CMS