Bilia Økern

Nokasranet skjerpet sikkerheten

Bilia opplevde at en av bilene deres var innblandet i Nokasranet. Det var en tankevekker som gjør at de i dag prioriterer sikkerhet høyere enn noen gang.

Publisert

Salgssjef Marius Lervold i Securitas Alarm har samarbeidet med Helge Håskjold og Helge Karlsen i Bilia om sikkerhet ved samtlige anlegg i Norge. (Foto Securitas)

– Bilia har alltid vært opptatt av sikkerhet, men da det ble klart at en av våre biler var innblandet i Nokasranet, ønsket vi å etablere flere sikkerhetsstandarder, sier eiendomssjef Helge Håskjold til Securitas-magasinet ”24 Timer”.

I dag er Securitas Alarm leverandør på sikkerhetssiden når det gjelder alarm- og kamerasystemer. Dette hjelper dem i kampen mot stadig mer kreative og frekke biltyver.

– Vi hadde en episode der to personer ønsket å høre om motoren ga mye støy. De satte seg inn i bilen og lot den gå på tomgang mens selgeren satt i baksetet. Likevel klarte de å bytte bilens ordinære nøkkel med en falsk nøkkel – og leverte denne tilbake til selgeren. Dagen etter var bilen borte, sier Håskjold til ”24 Timer”.

Samtlige 21 lokasjoner som Bilia har, bruker kamera- og alarmløsninger fra Securitas. I tillegg leverer selskapet mobilt vakthold.

Dette, kombinert med bedre kontrollrutiner, kontinuerlig sikkerhetsopplæring av ansatte og avanserte nøkkelskap, har gitt resultater. I dag må også kundene bruke ”hentelapper” når de skal ta hente bilen sin.

– Bilia skal ha skryt for sitt store fokus på sikkerhet. De gjør alt de kan for å forhindre tap av verdier, sier Marius Lervold.

Han er salgssjef i Securitas Alarm og stolt over hvordan alarmanlegget er skreddersydd:

– Vi har skreddersydd alarmen slik at den er delt inn i områder, noe som innebærer at mekanikerne kan jobbe på verkstedet mens resten av bygget er alarmert. Det gir Bilia bedre kontroll over bygget 24 timer i døgnet, sju dager i uka, sier han til ”24 Timer”.

– Hos Securitas har vi fått alt. Hele tjenesten er samlet hos en leverandør. Det passer oss utmerket, sier prosjektleder Helge Karlsen i Bilia.

Les mer i Securitas-magasinet ”24 Timer” her: http://www.securitas.com/no/PageFiles/26574/24timer1002.pdf

"
Powered by Labrador CMS