Ill.Politibil

Avslørt av kamera

Takket være bilder fra overvåkningskameraet ble tyvene tatt. Men det var først etter at de hadde brukt opp de nesten 200 000 kronene som forsvant under innbruddet.

Publisert

Tyvene ble tatt dagen etter, men da var hele innbruddsutbyttet brukt opp.

Tyvene som slo til mot Blakstadheia storkiosk i januar var drevne nok til å stjele med seg hele 170 000 kroner. Men når det gjaldt forberedelsene til innbruddet, må det kunne påstås at innsatsen fortjener strykkarakter:

Den ene av tyvene var en tidligere ansatt som visste at det befant seg mye penger i kiosken på grunn av stor spillomsetning. Derfor slo de til den aktuelle natta. Sammen med kameraten brøt den tidligere ansatte seg inn til kiosken gjennom et solstudio vegg i vegg.

Ifølge Agderposten brukte den tidligere kioskmedarbeideren sine gamle kunnskaper fra ansettelsesforholdet i kiosken til å sette både alarm og et overvåkningskamera ut av spill.

– Problemet var bare at ”innsideren” glemte å koble ut det andre kameraet. Derfor ble innbruddstyvene filmet mens de tømte safen, skriver Agderposten.

Dagen etter gjenkjente politiet kameraten til den tidligere kioskmedarbeideren og gikk til pågripelse. Da var imidlertid alle pengene brukt opp.

Mannen som ble gjenkjent på overvåkningsbildene er nå dømt til fengsel i ett år.

Powered by Labrador CMS