Ski-VM har valgt sikkerhetspartner

– Sikkerheten er ekstremt viktig, sier administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011. I tillegg til enorme sikkerhetskrav, har arrangøren lagt vekt på samarbeidspartnerens betydelige erfaring fra tilsvarende gigant-arrangementer.

Publisert

Vidar Berg i G4S er fornøyd med oppdraget fra Åsne Havnelid i Ski-VM 2011. (Foto: Christian Ruscetta, Ski-VM 2011)

– Vi er ydmyke overfor tilliten som er vist oss, men mest av alt gleder vi oss til å bidra til at VM på ski i Oslo blir den trygge folkefesten alle drømmer om, sier country manager Vidar Berg i G4S.

Ski-VM blir det største idrettsarrangementet i Oslo på mange år. Arrangøren forventer cirka 650 utøvere fra over 60 nasjoner, 1800 pressefolk, minst 300 000 tilskuere og flere hundre millioner TV-seere.

Fra åpningsseremonien 6. mars skal flere enn 50 sikkerhetsvakter sørge for akkrediteringskontroll og ordensvakthold ved Holmenkollbakken, langrennsstadion og i Midtstubakken. I tillegg skal G4S sørge for sikkerheten under premieutdelingene som skjer på premieutdelingsarenaen Nordic Park i Oslo sentrum.

G4S skal også gi råd om publikumsledelse. I tillegg skal selskapet forebygge og identifisere potensielle sikkerhetsfarer.

– Med så mange mennesker samlet på relativt små områder er det essensielt at arrangør, deltakere og publikum er trygge på at sikkerheten er godt ivaretatt. Sikkerhetsfolkene som skal brukes under VM er trent i å lese situasjoner og se potensielle forhold tidlig. Alle sikkerhetsvaktene har også utdannelse innen førstehjelp, sier Berg og Havnelid.

– Kontraktsperioden strekker seg fra september til og med avslutningsseremonien 6. mars neste år. VM starter 23. februar. I vurderingen av sikkerhetspartner har vi også lagt vekt på at det er en god kjemi mellom våre egne sikkerhetsfolk og de vi skal samarbeide med, sier Havnelid.

Powered by Labrador CMS