Sony Ipela kamera

Sammen om intelligent videoanalyse

Sony Professional, Milestone og Agent Vi samarbeider om å benytte såkalt distribuert arkitektur, noe som vil bety økt bruk av intelligent videoovervåkingsteknologi.

Publisert

Sony Professional,Milestone og Agent Vi har sammen lansert en komplett løsning for intelligent videoanalyse. Lanseringen fant sted under Milestones Integration Platform Symposium i Las Vegas 12.-14. februar. Etter at teknologien for intelligent videoanalyse ble introdusert for flere år siden, har den blitt stadig mer populær i sikkerhetsbransjen. Men fram til i dag har det ikke vært tilgjengelig en enkelt, kostnadseffektiv løsning med gode muligheter for tilpasning. Dette fordi de eksisterende systemene har vært svært avhengige av videobehandlingsprogramvare som kjører fra en sentral enhet.

Sentralt system krever stor server

Et sentralt system krever en betydelig maskinvareplattform. Det fører til at utgiftene knyttet til serveren stiger voldsomt når anlegget blir større. De store utgiftene har resultert i at videoanalyseteknologien ikke har blitt så utbredt som forventet. Derfor går Sony Professional, Milestone og Agent Vi sammen og kombinerer sine videoanalyseteknologier, for å skape en distribuert arkitektur som bygger på de tre produktene. Løsningen er en kombinasjon av Sonys DEPA-arkitektur, Agent Vis distribuerende arkitektur og videoanalyse-algoritmer, samt Milestone XProtect IP video-software.

Avansert teknologi

Sony leverer intelligente kameraer med videoanalyse-arkitekturen DEPA (Distributed Enhanced Processing Architecture). DEPA-kameraer behandler opptakene i kameraet og sender metadataene til Agent Vi-applikasjonen. Den er basert på begrepet distribuert arkitektur, og har et omfattende regelsett og en brukervennlig GUI til håndtering av metadata fra kameraet. Applikasjonen utløser en alarm som rapporterer tilbake til Milestone-applikasjonen. Milestone leverer en plattform for videohåndtering, XProtect Analytics 2.0, som integrerer og konsoliderer alarmer fra det kombinerte systemet, i tillegg til å levere det operasjonelle brukergrensesnittet til sikkerhetspersonell.

Åpen plattform

Mulighetene med dette nye systemet baserer seg på at den åpne plattformen i Milestone XProtect Analytics 2.0s rammeverk skal håndtere og vurdere de alarmene som utløses av systemet hvor Sony og Agent Vi integreres. Dette gjør det mulig for kunder å benytte videoanalyseteknologi uten utgiftene knyttet til serverinfrastruktur og videobehandling. Derfor vil mange flere i fremtiden kunne anvende videosikkerhetsanalyse.For mer informasjon, kontakt Svein Haakon Hagen i Sony Professional via e-post: Sveinhaakon.hagen@eu.sony.com.

Powered by Labrador CMS