Vogntog

Ønsker videoovervåking av rasteplasser

Lastebileierforbundet vil ha videoovervåking av rasteplasser for å hindre at utenlandske lastebilsjåfører stjeler diesel fra norske kolleger.

Publisert

Lastebileierforbundet vil ha videoovervåking av norske rasteplasser. (Ill. foto: Colourbox.com)

I forrige uke ble en rumensk sjåfør tatt for å ha tappet diesel fra norske lastebiler på Gran, melder NRK. Rumeneren hadde spesialpumpe fastmontert på bilen. Han parkerte ved siden av en norsk trailer, og i løpet av få minutter hadde han pumpet over flere hundre liter diesel fra sin norske kollega. Yrkessjåførene på Hadeland har lenge hatt mistanke om at noen har tatt diesel fra bilene, men nå har de fått bevis.

Vil ha overvåking

Denne saken ble avslørt av et overvåkingskamera på en bedrift på Hadeland. Distriktssjefen i Norges lastebileierforbund, Guttorm Tysnes, sier at det som regel bare er mistanker og vanskelig å bevise. Han etterlyser nå videokameraer på rasteplasser som forebyggende tiltak.

- Flere yrkessjåfører tør ikke lenger stoppe på rasteplasser, sier Tysnes. Han legger til at jo nærmere grensen de kommer, desto reddere blir sjåførene. Tilfellet i Gran er bare et av stadig flere tilfeller. Tysnes mener å se at dette er et økende problem. Han mener at utenlandske sjåfører som opptrer slik, bør forbys å kjøre i Norge.

(NRK)

"
Powered by Labrador CMS