Hamsunsenteret-Hamarøy-1

Lite opptatt av sikkerhet på Hamsun-senteret

Grimstad vurderer høynet sikkerhet mot hærverk i Hamsun-året. Men Hamsun-senteret på Hamarøy vil ikke snakke om sikkerhet.

Publisert

Det foregår hektisk virksomhet ved det nye Hamsun-senteret på Hamarøy i Nordland for å få det ferdig til åpningen 4. august, Knut Hamsuns fødselsdag. (Foto: Jan Tveita)

I slutten av juni ble Hamsun-bysten i Grimstad påført hakekorsflagg, samtidig som én av fem Hamsun-postkasser ble vandalisert, skriver Aftenposten. Dette har ført til at Grimstad kommune vurderer å høyne sikkerheten i byen i forbindelse med Hamsun-året.

Ikke på Hamarøy

Men ifølge uttalelser direktør Bodil Børset ved Hamsun-senteret på Hamarøy i Nordland kommer med, har ikke senteret iverksatt spesielle tiltak mot hærverk eller lignende.

- På Hamarøy har vi unngått denne type problemer, men jeg tenker jo på det, sier Børset til avisen. Sikkerheten blir ekstrem høy under åpningsseremonien med kronprinsesse Mette Marit 4. august. Det er vanlig protokoll med kongelige til stede, sier hun.

Men etter åpningen vil Børset ikke fokusere på sikkerheten. Hun sier til avisen at hun heller vil rette oppmerksomheten mot det positive at Hamsun-senteret åpner på Hamarøy. Her er det jobbet med Hamsun i 30 år, uten hendelser av negativ art.

Hamsun utløser sterke følelser

Børset medgir at det ikke er uventet at Hamsun-året utløser sterke følelser. Derfor vil en del av innholdet i utstillingen i det nye Hamsun-senteret også illustrere hans nazistiske holdninger. En hel etasje er viet dette temaet, sier direktør Bodil Børset til Aftenposten.

(Aftenposten)

Powered by Labrador CMS