Detec Retail 1 trond

Kameraovervåking positivt for varehandelen

Færre tyverier og ran, samt økt trygghet for de ansatte. Dette er de viktigste grunnene til at svensk handel har innført kameraovervåking.

Publisert

Knut H. Helgesen fra Detec demonstrerer Detec Retail, et overvåkingsanlegg for varehandelen. (Foto: Trond Erik Hillestad)

Og erfaringene fra overvåkingen er gode, skriver nettstedet til svenske Aktuell Säkerhet. Ni av ti butikkeiere melder om gode erfaringer med kameraovervåking i butikken. Dette viser en undersøkelse som Handelns Utredningsinstitut, HUI, har gjennomført på oppdrag av Svensk Handel og Axis Communications.

Halvparten av butikkene har kamera

Ifølge undersøkelsen har halvparten av de svenske detaljhandelsbedriftene innført kameraovervåking, og 66 prosent av dem rapporterer om økt trygghet for ansatte. Mer enn halvparten har fått færre tyveri, ran og mindre nasking i butikken.

Dårlig bildekvalitet

Nærmere 60 prosent oppgir at de ikke har opplevd noen negative effekter av kameraovervåkingen. Tre av ti synes likevel at bildekvaliteten er dårlig, noe som ifølge Axis Communications kan skyldes at mange fortsatt har analoge kamera.

– Skal du ta i bruk kameraovervåking, er bildekvaliteten det viktigste. Noen opplever at det er dyrere å installere et digitalt system, men det digitale er mer fleksibelt og fremtidsrettet, og på lang sikt blir disse systemene betydelig mer lønnsomme enn de analoge. De kan også ha andre funksjoner som er nyttige for butikken, for eksempel kundetelling, sier Magnus Zederfeldt, ansvarlig for Axis Communications’ salg i Norden og Baltikum, i en pressemelding.

(Aktuell Säkerhet)

"
Powered by Labrador CMS