Eidal Fredriksen trond3963_B

Kamera til redningsskøyte

Redningsselskapet har fått et nytt termografisk kamera til en av sine redningsskøyter. Gaven er gitt av av YIT Sikkerhet, som er leverandør av tekniske installasjoner.

Publisert

- Gaven er kommet i stand ved at vi vant en HMS-pris på 30.000 kroner i YIT AS, forteller Gunnar Eidal, divisjonssjef Sikkerhet i YIT AS. Denne gaven har vi valgt å gi videre til Redningsselskapet i form av et termografisk kamera av merke FLIR, noe som var svært populært blant våre ansatte.

- YIT har 3300 ansatte i Norge og utdeler en HMS-pris én gang i året. Også i fjor var det vår divisjon som fikk prisen. Den gang valgte vi å støtte Natteravnene.

Gunnar Eidal i YIT og Fritz Fredriksen i Redningsselskapet. Sjekken er nå blitt til et termografisk kamera.

Ser folk på 7 km avstand

Det termografiske kameraet skal være i stand til å oppdage personer på et skjær på 7 km avstand, dag og natt. Eidal er overbevist om at det vil kunne redde liv på kort tid. Kameraet kan i noen grad se gjennom nedbør.

Det er lett å bli imponert over de tekniske egenskapene, men Eidal påpeker teknologien bare er et instrument. Målet å sikre liv, verdier og eiendom gjennom teknologi.

Derfor består prisen av mer enn bare selve "gjenstanden". Det inngår også en del opplæring. I tillegg vil en spesialist fra YIT jobbe sammen med teknikere fra Redningsselskapet under installeringen.

Nyttig ved redning og i hverdagen

- Gaven gir oss mye bedre mulighet til å redde liv. Redningsskøyta får nærmest et nytt bruksområde, fortsetter Fritz J. Fredriksen, som leder Redningsselskapets Sjøredningskorps i Oslo.

- Kameraet gjør det mye lettere å se alle som har falt i sjøen. Vi øker også sikkerheten til dem vi hjelper, for eksempel ved at vi mye lettere kan unngå at folk befinner seg bakenfor båten i mørket.

- Vi dekker et mye større område på kort tid, hvilket er en stor fordel med de vanntemperaturene vi har her i landet.

- Kameraet vil også være nyttig i mer daglige situasjoner, som ved slep av motorhavarister på kveldstid. Nå kan vi se hvordan det går med dem som er på slep, for eksempel om de sitter rolig eller vandrer rundt i båten.

Nettadresser til omtalte selskaper: www.nssr.no og www.yit.no

"
Powered by Labrador CMS