Overvåkingskamera 1

Overvåker forsikringssvindlere med skjult kamera

Danske forsikringsselskaper tar i bruk skjult kamera i sine forsøk på å avsløre svindel.

Publisert

Danske forsikringsselskaper trapper opp overvåkingen av kunder som de mistenker for at stå bak forsikringssvindel, og spesielt bruk av skjult kamera blir stadig vanligere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Det siste årene er hemmelige opptak blitt brukt i mer enn 30 saker mellom danske forsikringsselskaper og deres kunder, viser en undersøkelse avisen har foretatt.En rekke opptak fra et treningssenter i byen Kolding har nettopp fått avgjørende betydning for at selskapet Topdanmark Livsforsiking slipper å betale en kunde flere millioner i erstatning for tapt ervervsevne.

Prøvd rettslig for første gang

"

Det er første gang at et opptak fra et skjult kamera er blitt brukt i en sivil sak om forsikringssvindel, men Topdanmarks advokat, Jesper Ravn, er sikker på, at det ikke blir den siste. Svindelforsøkene mot selskapene øker, og derfor bruker de videoovervåking i større omfang enn for fem år siden, sier Jesper Ravn til avisen.Da Jyllands-Posten avslørte Topdanmarks overvåkingsvideo i 2004, var den gjenstand for stor debatt, og flere eksperter mente at bruken av skjult kamera i et treningssenter var ulovlig.

Svindelforsøkene øker

Selskapet Alm. Brand opplever også en økning i forsøk på forsikringssvindel, og har allerede i år anmeldt ti kunder til politiet mot 25 i hele 2008. I samme periode har selskapet avslørt forsikringssvindel for 11 millioner kroner mot 20 millioner i hele fjoråret. Selskapet har spesielt hatt suksess med skjult kamera i saker om personskader der kunder som har fått store erstatninger for å ha tapt sin såkalte ervervsevne er blitt filmet under hardt arbeid, som for eksempel skogsarbeid. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

"
Powered by Labrador CMS