Tyv - colourbox

Vrengebilde av boligalarmer

Inn­brudd og ty­ve­ri i pri­va­te hjem ska­per frykt og noe langt mer enn øko­no­mis­ke tap. Alarm- og sik­ker­hets­bran­sjen i Norge re­age­rer sterkt på at Hus­eier­nes Lands­for­bund sier at dette bare er en for­sik­rings­sak.

Publisert

- Når de fles­te vil få alt som blir stjå­let dek­ket av for­sik­rin­gen, blir alarm en ren ut­gift, sier le­der av Hus­ei­er­nes Lands­for­bund Pe­ter Batta i et in­ter­vju med Ber­gens Ti­de­nde, som ble si­tert i en rek­ke and­re me­di­er på fre­dag.

Boligalarm øker trygg­heten. Mange hus­eiere kombinerer med over­våkings­kameraer. (Foto: Securitas Direct)

Alarm gir trygghet og færre innbrudd

NHO Ser­vi­ce, som or­ga­ni­se­rer alarm- og sik­ker­hets­bran­sjen i Nor­ge, var selvsagt raskt på banen:

- Batta ska­per et vren­ge­bil­de av alarm­bran­sjen, sier Baard Fiks­dal, in­for­ma­sjons­sjef i NHO Ser­vi­ce.

Fordelene ved alarm

NHO Service pre­si­se­rer føl­gen­de:

* Alarm er først og fremt et vir­ke­mid­del for økt trygg­het. Vek­te­rens pri­mær­opp­ga­ve er ikke å ta ty­ven, men å kom­me til ste­de, iverk­set­te til­tak og gjen­opp­ret­te nor­mal til­stand. Trygg­he­ten til kun­den er at det vil kom­me noen og iva­re­ta hus­ei­ers in­ter­es­ser når man ikke selv er til ste­de.

* Pri­va­te hjem uten inn­brudds­alarm har 4,5 gan­ger høy­er ri­si­ko for inn­brudd enn bo­li­ger med alarm, i føl­ge tall fra Finans­næ­rin­gens Hoved­or­ga­ni­sa­sjon og NHO Ser­vi­ce.

* Kun­der som har alarm og som li­ke­vel blir ut­satt for inn­brudd er­fa­rer at inn­brud­de­ne er over på kort tid. Uten alarm kan inn­brud­de­ne bli mer lang­varig slik at større ver­di­er går tapt og da gjø­res mer hær­verk. Sjokk­brekk er blitt noe mer van­lig enn før. En for­kla­ring kan være at ty­ven fryk­ter at vakt­sel­ska­pet er vars­let og at vek­ter er på vei.

* Folk er ge­ne­relt blitt flin­ke til å bru­ke sitt alarm­an­legg når de også er hjem­me, og spe­si­elt om nat­ten. Skul­le du li­ke­vel være ut­satt for inn­brudd er det bed­re å bli vek­ket av et var­sel fra alarm­an­leg­get enn at du våk­ner med en inn­brudds­tyv over deg på so­ve­rom­met.

* De fles­te bo­lig­alar­mer er også koblet til brann­alarm og noen er kom­bi­nert med over­våk­ning som skal av­dek­ke even­tu­el­le vann­ska­der.

Statistikk for vaktbransjen

Mer statistikk og fakta hos NHO Service

Kilde: Pressemelding fra NHO Service

"
Powered by Labrador CMS