Vil bruke hackere i krig
En høytstående amerikansk offiser tar til orde for hackermetoder for å angripe fienden. Hackere bruker ofte virusinfiserte datamaskiner til å pøse ut spam e-post og setter servere ut av spill med massiv internettrafikk.
Nå ønsker en amerikansk oberst i luftforsvaret at det amerikanske forsvaret selv bygger ut såkalte botnet, et stort antall datamaskiner som kontrolleres eksternt og jobber synkront, skriver VG Nett. Ifølge Norsk senter for informasjonssikring åpner bot-programmet som er kommet inn på maskinen, en port som mottar instrukser, som for eksempel om å laste ned en ny versjon av bot-programvaren, sende ut virus og spam, eller delta i tjenestenektingsangrep (Denial of Service, DoS-taktikk) mot utvalgte nettsteder. Botnettene den amerikanske obersten Charles Williamson III foreslår å opprette, skal angripe datanettverkene til utenlandske fiender.
Ingen sikre festninger i cyberspace
- Tiden med sikre festninger er over, også i cyberspace, skriver Williamson i tidsskriftet Armed Forces Journal. USA må bli tøffere i cyberspace, og vi har ikke råd til å la motstanderne våre få operere i dette domenet uten kamp.
"Willamsons forslag til utbygging av botnet ved å infisere datamaskiner, er det samme som vanlige hackere gjør. I stedet for uskyldige personers datamaskiner, vil de militære myndighetene bruke gamle pc-er som skal kastes uansett.
Hackerangrep mot Estland i fjor
Williamsons forslag har utløst en debatt i miljøer som driver med datasikkerhet og om hvorvidt de militære har muligheter til å kontrollere dette, skriver nyhetsbyrået Reuters. DDos-taktikken ble brukt av hackere i fjor i et tre uker langt angrep som lammet datamaskiner i store selskaper og hos regjeringen i Estland.
Dataekspert skeptisk
" Alan Paller, forskningssjef ved SANS-instituttet som blant annet opererer Internet Storm Center, et system som varsler angrep mot datamaskiner, er skeptisk til Williamsons forslag. Han mener det vil være lettere for de militære å få internettleverandører til å stenge trafikken fra fiendtlige datamaskiner i stedet for å overta teppebombing-strategien. Han mener strategien som er foreslått ikke er effektiv og at det finnes motstrategier. (VG Nett)
"