tåke_høy_colourbox

Tåka gjorde susen

Den danske data- og flat­skjerm­pro­dusenten slet med inn­brudds­tyver, og trodde de hadde for­søkt det meste. Så monterte de tåke­kanoner, og siden har de fått være i fred.

Publisert

Den danske produsenten Zepto har fått erfare at flat­skjermer og bær­bare data­maskiner er blant det mest interessante tyv­godset.

Økte sikkerhetstiltakene

Produsenen har lenge forsøkt å beskytte seg med gitter på utsiden av både vinduer og dører, men uten hell. Har derfor sett seg nødt til å utvide sikker­heten ytterligere:

- I dag har vi montert gitter også på inn­siden, slik at det er umulig å kjøre med bil inn i bygningen etter stenge­tid. Vi har satt opp følere på vegger og vinduer, og over­våknings­kameraer både inne og ute. I tillegg har vi et eget vaktfirma som er hurtig på plass dersom alarmen skulle gå, sier administrerende direktør Lasse Frost til erhvervsbladet.dk.

Uhellet viste effekten

Nå er det lenge siden alarmen har gått, og kanskje har det å gjøre med at Zepto i tillegg til det ovenfornevnte har plassert ut tåkekanoner.

Punktsikringen med tåke er ennå ikke blitt testet på ekte innbruddstyver, men personalet har allikevel fått erfare effekten av kanonene:

- Vi hadde et uhell der den ene kanonen ble aktivert midt i arbeidstiden, og da forsto vi at det var veldig effektivt.

Også under høyt tak

Tåka har den egenskapen at den på få sekunder er i stand til å sikre verdiene - ved å tåkelegge - også etter at tyvene har brudt seg inn i rommet.

Frost forteller at de var litt skeptiske før uhellet, men at de nå er sikre på at kanonene var en god investering.

- Vi var usikre på om tåka klarte å gjemme de viktigste delene av lokalet, siden det er fem meter under taket. Men det var ikke noe problem, så jeg er sikker på at eventuelle tyver vil få veldig vanskelig for å finne frem til det de er ute etter.

(Kilde: Erhvervsbladet.dk)

"
Powered by Labrador CMS