Sikkerhet fotballstadion 1

Krever godkjente sikkerhetsvakter

Dansk fotball krever at sikkerhetsvakter må være godkjent dersom de skal arbeide under landslagskamper og eliteseriekamper.

Publisert

Kravet om autorisasjon gjelder i forbindelse med landslagskamper, kamper i UEFA-regi, kamper i den danske superligaen og 1. og 2. divisjon, skriver danske Magasinet Arbejdsmiljø. Det er det danske justisdepartementet som stiller kravene, som også gjelder treningskamper.

Må søke om godkjenning

Godkjenning kan gis etter søknad, og den forutsetter at sikkerhetskontrolløren har gjennomgått en opplæring som er godkjent av justisdepartementet. Opplæringen omfatter blant annet generelle kunnskaper om kontrollørens oppgaver, maktbruk, konflikthåndtering, diskriminering, generell sikkerhet på stadion, egen sikkerhet, samarbeid med politiet og publikumshåndtering.

Liste over bråkmakere

De nye kravene omfatter også regler for hvordan kontrollørene skal behandle lister eller andre opplysninger fra politiet om eventuelle bråkmakere. Kontrollørene har taushetsplikt, og det er klubbene som ansetter sikkerhetskontrollørene som er ansvarlige for informasjonssikkerheten.De nye reglene gjelder for øvrig ikke kvinnefotball.(Magasinet Arbejdsmiljø)

Powered by Labrador CMS