Rotete pult

Er du et rotehue?

Et ro­te­te kon­tor kan ut­gjø­re en be­ty­de­lig en sik­ker­hets­ri­si­ko. Hvor­dan ser det ut hos deg?

Publisert

Det ame­ri­kan­ske bla­det Chief Se­cu­ri­ty Of­fi­cer har la­get denne artige testen der du selv kan teste ri­si­ko­ni­vå­et på ditt eget kon­tor. Tes­ten er rett nok noen år gam­mel, men prin­sip­pe­ne gjel­der like godt i dag.

På nett­siden de­res blir du pre­sen­tert for et foto­gra­fi av en hel­ler ro­te­te ar­beids­plass. Ialt skal det være hele 20 ri­si­ko­momen­ter. Klarer du å finne alle?

Gå til CSOs test (på engelsk)

"

Ikke flere informasjonsrelaterte sikkerhetshull enn før. Men flere tør å vedgå sine tabber

Mange lekkasjer

Iføl­ge CSO fin­nes det et vell av kil­der til in­for­ma­sjon på et kon­tor. Noe av det kan­skje far­lig­ste, er når du ikke kan oppdage at opp­lys­nin­ger er blitt tap­pet.

Blant risikokildene er: In­for­ma­sjon om bank­for­bin­del­ser, per­son­li­ge opp­lys­nin­ger, pa­pi­rer som ikke er ned­låst, fritt til­gjen­ge­li­ge nøk­ler el­ler nøk­kel­kort, mo­bil­te­le­fo­ner med opp­ringnings­historikk, lett til­gjen­ge­li­ge kunde­re­gist­re, innloggede da­ta­ma­ski­ner, inn­syn til da­ta­skjerm uten­fra el­ler fra det øv­ri­ge kon­tor­mil­jø­et, pa­pi­rer i søple­bøtta som ikke er ma­ku­lert, ring­per­mer i hylla som er merket sensitive og mye annet.

Les også: Nordmenn glemmer å låse kontorbygg i ferien

Clean Desk

Selv om de fles­te blant oss er for­nuf­ti­ge nok til å låse inn sen­si­ti­ve data, kan det vel hen­de at ting glip­per iblant. And­re er nøye med å låse inn det føl­som­me, men slur­ver med det som til­syne­latende ikke er så føl­somt.

Vi slurver med jobbinformasjon når vi jobber hjemmefra

I dag fin­nes det man­ge kil­der til in­for­ma­sjon om en ar­beids­taker eller en be­drift. Det kan være van­ske­lig å vite på forhånd eks­akt hvil­ke opp­lys­nin­ger som kan ut­nyt­tes av uær­li­ge sje­ler. Selv ikke-sensitive opp­lys­nin­ger kan set­tes sam­men og til sammen kom­pro­mit­te­re be­drif­ten.

Der­for har man­ge be­drif­ter inn­ført prin­sip­pet om Clean Desk. Her skal en­kelt og greit ALT være ryd­dig: Skri­ve­bor­det skal være full­sten­dig ryd­det, alt ned­låst og kon­toret ryd­dig hver gang du for­la­ter ar­beids­plas­sen.

Nytt produkt: Skjermfilter sikrer laptop-en mot innblikk fra sidemannen

"
Powered by Labrador CMS