Fly dypetset cb535487

Første norske flyplass med biometri

SAS Norge har nå tatt i bruk fingeravtrykkslesere. Årø flyplass i Molde er landets første der passasjerer kan bruke fingeren sin til kontroll av innsjekket bagasje.

Publisert

- Dette er et tilbud til passasjerer som ønsker en raskere kontroll. De som heller vil vise legitimasjon kan fortsatt gjøre det, sier informasjonssjef Thomas Midteide.

SAS skal nå bruke sommeren til å teste hvordan de ansatte og passasjerene opplever systemet. Til høsten vil flyselskapet ta i bruk teknologien på alle norske flyplasser.

Skal ikke lagres

Fingeravtrykket skal ikke koples mot noe register. Bildet som tas ved utgangen sammenliknes kun mot bildet som ble tatt da passasjeren leverte bagasjen.

Når reisen er avsluttet, slettes hele filen med bildene av fingeren. Bildet vil aldri bli lagret i noe register.

Systemet innebærer at du slipper å vise fotografisk legitimasjon, siden fingeravtrykket fungerer som identifisering.

Skjerpede krav

Bakgrunn for sjekken, er at myndighetene har innført krav som pålegger flyselskapene å sjekke at det er samme person som leverer inn bagasjen, som også går inn i flyet.

For å gjøre dette raskest mulig, har SAS Norge valgt å ta i bruk fingeravtrykkslesere.

Gode erfaringer i Sverige

I Norden har svenske flyplasser vært raske med å ta i bruk biometri. Helsingborg og Växjö innførte biometri i november og desember 2006, mens Luleå allerede da hadde vært gjennom en testperiode.

Kilde: Boarding.no

"
Powered by Labrador CMS