Boliglås

Boliglåsen får fjernkontroll

Folk har lenge kunnet låse eller åpne bilen på flere meters hold. Nå kan du gjøre det samme med huset, skriver Newswire.

Publisert

- Vi har fått mange spørsmål om hvorfor ikke denne funksjonen finnes til huslåser når den finnes til billåser. Nå har teknologien blitt så god at vi har valgt å satse på en slik variant, sier Fred Seierland i TrioVing.

Låsen ''Trend'' er en av nyhetene som presenteres på Nordens største byggmesse, Bygg Reis Deg, på Lillestrøm 18.-23. september.

Følger etter butikkene

Den elektroniske boliglåsen er foreløpig alene i sitt slag. Bygg Reis Deg-publikummet kan selv få teste hvordan du på opptil ti meters avstand låser opp døren med et lite trykk på en liten brikke.- Hittil er det først og fremst næringslivet og institusjoner som har benyttet seg av avanserte, elektroniske låsesystemer. Men boligmarkedet er så smått i ferd med å komme etter, sier Seierland. Han legger ikke skjul på at låsens mange tekniske finesser også gjør at den koster mer enn en vanlig boliglås. - Folk bruker stadig mer penger på oppussing og inventar. Vi tror det etter hvert vil gjelde låser også. Boligene inneholder stadig dyrere og lett omsettelige objekter som kan være verdt å sikre mot innbrudd, som kostbare flatskjermer og dataanlegg, sier Seierland.

Ikke ut heller

Den fjernstyrte låsen har flere innstillinger. En automatisk dagstilling gjør det lett å komme inn og ut med fjernkontrollen. En nattstilling gjør det svært vanskelig å komme inn, men enkelt å komme ut, som er viktig hvis det for eksempel skulle begynne å brenne.Når huseieren for eksempel drar ferie, kan det passe bra å stille inn på den tredje varianten, sikkerhetsstilling. Da kommer folk verken inn eller ut. - En tyv som har kommet seg inn kjellervinduet vil ha problemer med å komme seg ut inngangsdøra med flatskjermen, sier Seierland.

Mer enn penger

Innbruddstatistikken har i flere år vært på vei nedover, blant annet takket være at folk sikrer hjemmene sine bedre. Men med et økende innslag av utenlandske bander på Norges-raid, har kurvene så smått begynt å peke oppover igjen de to siste årene. Forsikringsselskapene utbetalte i fjor 386 millioner kroner i erstatningsoppgjør etter boliginnbrudd. Det ligger an til en ytterligere økning i år.- Men det er ikke bare verdier det står om. Vi ser at mange boligeiere får seg en mental trøkk i etterkant etter et innbrudd. At noen har vært inne i huset ditt og rotet i dine ting, føles som et overtramp mot egen integritet, sier Seierland. (Newswire)

Powered by Labrador CMS