SiemensVaktService

Haler i land en av Norges største sikker­hets­kontrakter

SpareBank 1 Gruppen har valgt Siemens og Vakt Service som lev­eran­dører i en om­fatt­ende sikker­hets­avtale. Kontrakten er basert på en partner­skaps­filo­sofi, er på over 600 millioner kroner og strek­ker seg over fem år.

Publisert

Siemens vil le­ve­re sikker­hets­tekniske anlegg og Alarm­stasjon med til­hø­ren­de tje­nes­ter, mens Vakt Service leverer vekter­tje­nes­ter og verdi­hånd­te­ring. Sam­arbeidet skal sikre bank- og finans­gruppen et høyt sikker­hets­nivå.

– Sikkerhet er et om­fat­ten­de og vik­tig om­rå­de for vår type virk­som­het, der kva­li­tet og res­surs­bruk blir sen­tra­le kri­te­ri­er. Vi set­ter høye krav til våre le­ve­ran­dø­rer på om­rå­det, og ser av­ta­len som et grunn­lag for å ut­vik­le yt­ter­li­ge­re for­bed­rin­ger på hele sik­ker­hets­om­rå­det, sier sik­ker­hets­sjef Ole Jørgen Eiterå i Spare­Bank 1.

Han under­stre­ker at ban­ken har hatt en om­fat­ten­de pro­sess og vur­de­ring av ak­tu­el­le kan­di­da­ter.

Innovativt samarbeid

– Pro­ses­sen med Spare­Bank 1 har re­sul­tert i et ba­ne­bry­ten­de og hel­het­lig kon­sept for å løse kun­dens sik­ker­hets­ut­ford­rin­ger gjen­nom et tett og in­te­grert sam­ar­beid. Ba­sert på en hel­het­lig kon­sept­løs­ning, vil Sie­mens' le­ve­ran­ser gi en ve­sent­lig styr­ket kun­de­ver­di, ved at en høy­est mu­lig sik­ker­hets­stan­dard blir im­ple­men­tert for hele grup­pen.

– Sam­ar­bei­det med Vakt Ser­vi­ce vil være ut­vik­len­de for frem­ti­dig in­no­va­sjon in­nen­for sik­ker­het i bank­sek­to­ren, sier Otto Frø­seth, di­vi­sjons­di­rek­tør for Siemens AS, divisjon Building Technologies.

Internasjonale ressurser

– Innen­for Sie­mens’ le­ve­ran­se til Spare­Bank1 inn­går sik­ker­hets­sy­ste­mer med døgn­kon­ti­nu­er­lig over­vå­king. For å lig­ge i for­kant av end­rin­ge­ne i trus­sel­bil­de, vil kun­den få til­gang til Sie­mens’ in­ter­na­sjo­na­le nett­verk og kom­pe­tan­se. Det­te vil gi Spa­re­Bank 1 ver­di­full inn­sikt i glo­ba­le tren­der in­nen­for både ri­si­ko­vur­de­rin­ger og sik­ker­hets­løs­nin­ger, leg­ger Frø­seth til.

Som føl­ge av at både trus­sel­bil­det og sik­ker­hets­løs­nin­ger er i sta­dig end­ring, vil Sie­mens AS og Vakt Ser­vi­ce være sen­tra­le råd­gi­ve­re i for­hold til ny ut­vik­ling på om­rå­det, blant an­net vil Spa­re­Bank 1, Sie­mens AS og Vakt Ser­vi­ce opp­ret­te et pro­dukt- og tje­nes­te­råd.

Styrker Vakt Services' posisjon

Salgs­sjef Pet­ter F. Pe­der­sen i Vakt Ser­vi­ce leg­ger stor vekt på det spen­nen­de sam­ar­bei­det med Sie­mens.

– Av­ta­len med SpareBank1 styr­ker oss som mar­keds­le­der på ver­di­hånd­te­ring i Nor­ge. Vår le­ve­ran­se av sta­sjo­næ­re og mo­bi­le tje­nes­ter er et vik­tig sup­ple­ment til Sie­mens tek­nis­ke løs­nin­ger sier Pe­der­sen.

Nokas, som er et hel­eid dat­ter­sel­skap av Vakt Ser­vi­ce, skal stå for le­ve­ran­sen av ver­di­hånd­te­rin­gen for SpareBank1.

Les mer om kontrakten hos Siemens og Vakt Service.

"
Powered by Labrador CMS