Fingeravtrykksleser teh

Bruk fingeren på Gar­der­moen

SAS bru­ker nå fin­ger­avtrykk for å gjø­re rei­sen enk­le­re for pas­sa­sje­rer fra Oslo luft­havn Gar­der­moen. Dette er et fri­vil­lig til­bud til pas­sa­sje­rer som øns­ker en ras­ke­re kon­troll.

Publisert

Fra tirs­dag 30. ok­to­ber, har pas­sa­sje­rer på Oslo luft­havn Gar­der­mo­en for før­s­te gang kunnet bru­ke fin­ge­ren når de skal fly med SAS og sen­de ba­ga­sje. Fin­ger­av­tryk­ket er­stat­ter pro­ses­sen med å vise le­gi­ti­ma­sjon når du leverer bagasje. På sikt vil det­te spa­re pas­sa­sje­re­ne for tid både på inn­sjekk og ved ut­gan­gen til flyet.

Etter et vellykket prøveprosjekt på Molde lufthavn Årø, som vi har omtalt i Aktuell Sikkerhet tidligere, er biometri i gang også på landets største flyplass.

En li­ten ma­skin tar et bil­de av fin­ger­av­tryk­ket ditt når du le­ve­rer ba­ga­sje, og sam­men­lik­ner det med et til­sva­ren­de bil­de som tas når du går om bord i fly­et. Når bil­de­ne er like er SAS sik­re på at sam­me per­son har vært beg­ge ste­der. Bil­det av fin­ger­av­tryk­ket tas på få se­kun­der. Pas­sa­sje­ren slip­per å lete et­ter iden­ti­fi­ka­sjon, og SAS slip­per å bru­ke tid på å sjek­ke den­ne. I det hele tatt er det­te den ras­kes­te og sik­res­te må­ten å gjen­nom­fø­re myn­dig­he­te­nes sik­ker­hets­krav på, mener SAS.

De som hel­ler vil vise le­gi­ti­ma­sjon kan fort­satt gjø­re dette.

Kilde: Bruk fingeren på Gardemoen (boarding.no

"
Powered by Labrador CMS