Du er her

Takker for seg i Toma Security

Nærmere fire år etter at Rolf Gunnar Reisænen startet opp vaktvirksomheten i FM-selskapet Toma Gruppen, skifter han beite: – Jeg fortsetter i sikkerhetsbransjen, men i et – for meg – nytt segment, sier han.
Av Even Rise
Publisert 25.01.2018 20:27

– Dette blir veldig spennende. Jeg starter i et ekspanderende selskap, som gjennom sin internasjonale eier, har langsiktig strategitenkning. Jeg gleder meg.

Det sier finnmarkingen, som etter 30 år i sikkerhetsbransjen går over til låsesmed-bransjen.

 I dag er han daglig leder og medeier i Toma Security som han var med på å starte opp høsten 2014. Gjennom denne funksjon har han hatt det overordnede resultatansvaret for en årlig omsetning på 50 millioner kroner og 125 ansatte.

– Jeg blir administrerende direktør i Certego Norge, og skal rapportere til Lars Nilsson som er administrerende direktør i Certego Scandinavia, sier Rolf Gunnar Reisænen.

Certego er, med sine 22 avdelingskontorer, landets største låsesmed. Selskapet har cirka 300 ansatte i Norge, og omsetter for cirka 500 millioner kroner.

– Etter mange år innenfor vekterbransjen ser jeg frem til å lede Certego Norge AS, som med sitt fokus på tekniske løsninger retter seg mot den samme sikkerhetsbransjen som jeg kjenner godt fra før. Selskapet har veldig gode muligheter til å lykkes gjennom komplette sikkerhetsløsninger, som stadig blir viktigere for å vinne markedsandeler. Det ligger et potensiale for økte markedsandeler ved å gjøre selskapet mer kjent. Det ser jeg frem til å bidra til sammen med de mange dyktige medarbeiderne i selskapet, sier Reisænen.

– Jeg er veldig glad for at han vil bli med oss og fortsette reisen med å utvikle Certego i Norge. Hans erfaring fra sikkerhetsvirksomheten og sterke lederskapskapasiteter vil være en perfekt profil for våre medarbeidere, sier Lars Nilsson, administrerende direktør i Certego Scandinavia.

Svensken Ulf Dahlgren har, siden Hilde Lise Nordahl forlot sjefsstolen i Certego i juli i fjor, vært midlertidig Certego-sjef i Norge. Hun hadde da ledet selskapet i mindre enn ett år fra fusjonen mellom Certego og Låsservice.

Nordahl kom fra lederjobben i Låsservice. Før henne var det Svein H. Dahle som ledet Certego Norge. Han er i dag administrerende direktør i nyetablerte GK Sikkerhet.

Når det gjelder Toma Security, sier Reisænen at Toma Gruppen fortsatt vil satse i sikkerhetsmarkedet slik de har gjort i snart fire år.

– At jeg bytter jobb nå skyldes at jeg fikk en forespørsel om å lede Certego inn i fremtiden, og gjennom denne jobben bidra til å opprettholde posisjonen som nummer én i det norske markedet. Det kunne jeg ikke si nei til. Jeg ser på min nye stilling som minst like spennende som å være gründer i et mindre vaktselskap. Her er det snakk om å ha Assa Abloy i ryggen, noe som innebærer et internasjonalt eierskap med langsiktige og strategiske planer for årene som kommer, sier han.

– Årene i Toma Security har vært en spennende og utfordrende tid. Vi har jobbet oss opp fra null til en omsetning på 46 millioner kroner. Selskapet går med overskudd og har over 100 ansatte, legger han til.

En betydelig del av veksten i Toma Security skyldes oppkjøpet av Norsk Vektertjeneste.

– Også i Certego blir det vekst i tiden som kommer. Det satses på organisk vekst, men også mulige oppkjøp. Mange nye prosjekter står for tur, sier Reisænen.

Rolf Gunnar Reisænen kom til Toma Gruppen fra lederjobben i Nokas Aviation. Før han begynte i Nokas, la han bak seg ti år i G4S. Han var i sin tid også i Falken, Falck og Verdisikring, samt i sitt eget Protect Øst AS gjennom to år.