Du er her

Dahle leder nytt sikkerhets-selskap

GK Norge satser på sikkerhet. Til å lede den nye virksomheten har de ansatt tidligere Certego-sjef Svein H. Dahle.
Av Even Rise
Publisert 26.06.2017 16:44

Dette skriver GK Norge i en pressemelding om nyetablerte GK Sikkerhet AS:

Svein H. Dahle er ansatt som administrerende direktør i GKs nyetablerte selskap GK Sikkerhet AS. Han skal lede satsningen GK gjør i det norske markedet innen løsninger for adgangskontroll, brannalarm, innbruddsalarm og kameraovervåking.

– Vi har lenge tenkt på å etablere et eget selskap for sikkerhet i Norge og føler at tiden var rett nå, sier Jan-Arild Wathne som er administrerende direktør i GK Norge hvor GK Sikkerhet er et datterselskap. Sikring av bygg er, og vil være, viktig for våre kunder i mange år fremover. Med dette tilbyr vi et enda mer komplett produkt for alt av teknikk i bygg.

Det legges opp til en ambisiøs vekstplan fremover. Målet er å bli en betydelig aktør i de største byene i Norge i løpet av få år. Veksten skal skje blant annet via oppkjøp.

Svein H. Dahle er 48 år og har jobbet innen sikkerhetsbransjen i en årrekke. Sist som administrerende direktør i Certego.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev i forbindelse med fusjonen mellom Certego og Låsservice.

– Jeg gleder meg til å ta tak i oppgaven, sier Svein H. Dahle, som begynner 1. september.

– Jeg har inntrykk av at GK er i medvind for tiden og det er ekstra gøy at de er norskeid, landsdekkende og satser skandinavisk. Etter mitt skjønn har GK en unik markedsposisjon for å kunne tilby komplette sikkerhetsløsninger i stor skala. Kompetansen for prosjektering og vedlikehold av systemene bør være overførbar fra andre områder GK opererer i, legger han til.

Sikkerhetsløsningene skal tilbys alle, men forventes å være spesielt populære hos de etablerte kundene.

– Vi drifter og vedlikeholder store mengder teknikk i bygg over hele landet. Vi tror mange vil være interessert i å samle også sikkerhetsløsningene under samme paraply og få samme gode oppfølging som for den øvrige teknikken, sier Jan-Arild Wathne i pressemeldingen.

Faktaboks

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen elektro, ventilasjon, rør, byggautomasjon, energi og kulde. Våre mer enn 3000 ansatte i Norge, Sverige og Danmark tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold. GK Gruppen har en omsetning på over 5 milliarder kroner. (Kilde: GK Norge).