Du er her

Knivangrep på vektere: – Må få strengere kontroller og beinhard bøtelegging

– Politiet er generelt flinke til å forebygge bæring av kniv blant kriminelle, men de må bli enda tøffere til å kontrollere strengt og bøtelegge beinhardt. Det sier sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen etter at to vektere ble skadet med kniv av en butikktyv på Amfi Moa i Ålesund.
Av Even Rise
Publisert 03.04.2018 21:54

Det var tidligere i kveld, tirsdag, at tre vektere på Olav Thon-eide Amfi Moa i Ålesund pågrep en mistenkt butikktyv. To av dem ble påført lettere kuttskader etter at den antatte tyven trakk kniv.

– Vekterne våre er tilbake på Amfi Moa etter legebehandling. De har det etter forholdene bra, og får nå nødvendig oppfølging.

Det sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas etter den brutale hendelsen.

Mannen, som blant senter-vekterne er kjent for å tilhøre Ålesunds rusmiljø, hadde ifølge sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen (OTG) kniven gjemt i jakkeermet. Politiet etterforsker nå hendelsen.

– Det er opplyst at situasjonen var relativt rolig da kniven ble trukket frem, og at selve pågripelsen allerede hadde funnet sted. Det søkes også å finne svar på om det kan ha skjedd noe i forkant av at gjerningsmannen kom til senteret, da noen mener å ha sett at han allerede da hadde blodsøl på seg, sier Stavnsborg.

– Nokas ser svært alvorlig på det som har skjedd og anmelder forholdet til politiet. Nå er vi opptatt av å ivareta både de to som var direkte involvert i hendelsen og også våre øvrige medarbeidere på stedet. Vi vil forsikre oss om at de får all den bistand og hjelp de trenger fremover. I dette ligger det også eventuell bistand fra vårt helsefaglige team, sier Ådne Mauritzen.

– Da de kom tilbake på senteret etter legebehandling, ventet debrief, politiavhør og nevnte oppfølging, legger han til.

Som mange andre kjøpesentereiere, har Olav Thon Gruppen flere ganger opplevd dramatiske og alvorlige hendelser med kniv på sine eiendommer. Ett eksempel er kniv-drapet på en 17 år gammel jente ved Sørlandssenteret i fjor sommer. Der ble også en 23 år gammel kvinne alvorlig skadet.

– Vi har blant annet drapet på Sørlandssenteret friskt i minne og er bekymret for det vi opplever som en økning i bæring av kniv på offentlig sted. Dette er dessverre en del av samfunnsutviklingen, og det er lite vi kan gjøre for å forebygge at folk kommer inn på sentrene våre med kniv. Politiet er generelt flinke til å redusere bæring av kniv blant kriminelle, men de må bli enda tøffere til å kontrollere strengt og bøtelegge beinhardt, sier Ola Stavnsborg.

Her kan du lese hva Oslo tingrett mener er passende straff for en mann som knivtruet en ordensvakt i Oslo.

Les også: En ung mann er dømt for vold og trusler mot en vekter som bortviste ham fra et av hovedstadens kjøpesentre. – At mannen følte seg urettferdig behandlet, berettiger ikke reaksjonen mot vekteren!