Heine Wang lener seg tilbake fra konsernsjefjobben i Nokas, og blir styreleder i selskapets cash-virksomhet. Her fotografert under et intervju i 2010 (arkivfoto: Even Rise)
Heine Wang lener seg tilbake fra konsernsjefjobben i Nokas, og blir styreleder i selskapets cash-virksomhet. Her fotografert under et intervju i 2010 (arkivfoto: Even Rise)

Slutter som konsernsjef

Gründer Heine Wang lener seg nå tilbake og slutter som konsernsjef i Nokas. Samtidig seiler en tidligere Securitas-topp inn som styreleder i milliard-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Heine Wang blir i tiden fremover styreleder i selskapets kontant-virksomhet. Dette som et ledd i å styrke strategien med etablering av forretningsområdet cash som et selvstendig selskap.

Vidar Berg konstitueres umiddelbart som ny konsernsjef. Han har vært en del av konsernledelsen siden 2014 gjennom rollen som konserndirektør i Security-divisjonen. Han kom fra stillingen som country manager i G4S som Nokas kjøpte i 2013.

Heine Wangs historie i sikkerhetsbransjen strekker seg tilbake til 1987:

– Ingen av oss hadde vel egentlig noen spesiell interesse for vaktvirksomhet da vi startet, men vi hadde lyst til å drive vår egen business. Alle tre trodde service- og vaktnæringen ville bli noe stort i fremtiden.

Det sa Heine Wang i et stort intervju med Aktuell Sikkerhet for snart ni år siden. Der beskrev han starten i 1987; da han, broren Pål og deres felles kamerat Rune Hogsnes etablerte Vakt Service.

Etter hvert som årene gikk, økte tydligvis interessen for vaktvirksomhet - og etter hvert også kontanthåndtering, teknikk og sikkerhet generelt. Resultatet av mer enn 30 års hardt arbeid og innovativt engasjement – sammen med dyktige medarbeidere og solide investorer – viser at de tre Tønsberg-guttene fikk rett i at vaktbransjen ville bli stor. I dag teller konsernet 17.000 ansatte og omsetter for åtte milliarder kroner.

Mye av veksten i Vakt Service, som senere ble til Nokas, har skjedd gjennom oppkjøp. Det desidert største jobbes det hektisk med i disse dager:

Samtidig som konsernsjef Heine Wang trapper ned i rollen som konsernsjef, konsentrerer nemlig Nokas seg om å fullføre opptrappingen av selskapets hittil største nordiske satsing. Det skjer i kjølvannet av det ferske Avarn-oppkjøpet, som innebærer betydelig vekst.

Selgeren var Sector Alarm Group, som nå eier en stor del Nokas-aksjer de fikk som deloppgjør.

– Oppkjøpet gir oss en markedsposisjon som det nest største sikkerhetsselskapet i Sverige og Finland, opplyser Nokas – som hevder å være omtrent like store som Securitas i Norge.

Den avtroppende konsernsjefen har vært visepresident og president i NHO, Næringslivets Hovedorganisasjon.

– Heine har gjennom 32 år ledet selskapet til hva det er i dag; et selskap med sterk nordisk markedsposisjon. Han har også, i alle disse årene, vært en av pådriverne i å utvikle sikkerhetsbransjen i positiv retning. Styret takker ham for innsatsen og ønsker ham lykke til i sin nye rolle og posisjon.

Det sier den tidligere Securitas-toppen Amund Skarholt, som så sent som 20. mai i år ble ny styreleder i Nokas. Han overtok den rollen etter Terje Rogne. På samme tid gikk også Heine Wangs gründerbror ut av styret.

Den nye styrelederen i Nokas er tidligere Securitas-topp Amund Skarholt – som også er kjent for en rekke betydningsfulle verv og stillinger i næringslivet.

I tillegg til Nokas-vervet, er han ikke overaskende også styrerepresentant i Sector Alarm Holdning, Sector Alarm Group Holdning og Sector Alarm Group.

Det er også flere i sikkerhetsbransjen som nyter godt av Skarholts kompetanse: Han er styremedlem i GK-Gruppen AS (som står bak GK Sikkerhet) og styreleder i henholdsvis Garda Sikring og Garda Sikring Holdning (begge innen områdesikring). Han er også styreleder Hansen Protection, Hansen Protection AS, Protection, Puzzel AS, Hesselberg Maskin og Sigurd Hesselberg.