Dick Hansson og Petter Nilsen har gjennom Protect Vakthold og Sikkerhet AS sikret seg halvparten av Eku Security i Kristiansund (foto: Even Rise).
Dick Hansson og Petter Nilsen har gjennom Protect Vakthold og Sikkerhet AS sikret seg halvparten av Eku Security i Kristiansund (foto: Even Rise).

Vokser med nytt selskap

Protect Vakthold & Sikkerhet AS styrker sin allerede betydelige markedsandel i Møre og Romsdal. For å posisjonere seg ytterligere kjøpte de nylig halvparten av et vaktselskap med omsetning på nesten to millioner kroner.

Publisert

– Vi er fra før veldig sterke i Molde, og har nå tatt et grep for å vokse slik at vi blir enda mer solide i hele regionen, sier Petter Nilsen.

Han er operativ leder i Protect Vakthold & Sikkerhet AS, og blir daglig leder i det nyervervede selskapet.

– Vi har allerede et solid fotfeste i Kristiansund. Når vi nå kjøper Eku Security AS og overtar deres portefølje, er vi – med ett eneste unntak – representert med ordensvakter og sikkerhetsleveranser på samtlige av byens utesteder, sier Nilsen.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye de har betalt for Kristiansund-baserte Eku Security, som i 2018 omsatte for 1,8 millioner kroner. Selskapet fikk et overskudd på litt over 100.000 kroner samme år. De to foregående årene tapte selskapet penger. Synergiene som Petter Nilsen vet at de vil oppnå gjennom oppkjøpet, gjør ham sikker på at Eku Security genererer plusstall i årene som kommer.

For et par år siden kjøpte Protect Vakthold & Sikkerhet også kundeporteføljen til 3XS Security i Molde.

Tidligere majoritetseier og styreleder Eivind Fagerheim blir operativ leder i Eku Security. Han beholder halvparten av sine aksjer i selskapet. Dick Hansson, som er daglig leder i Protect Security AS, overtar som styreleder. Han er, sammen med Mattias Brink, en av to majoritetseiere i østfoldvirksomheten Quality Security AS (Q-Sec), som er morselskapet til Protect Vakthold & Sikkerhet.

Protect Vakthold & Sikkerhet ble i 2006 etablert av Petter Nilsen i Vestfold, hvor de fortsatt har basen sin. Quality Security kjøpte Protect i 2015 og eier i dag 67 prosent av selskapet. Resten av selskapet eies fortsatt av Petter Nilsen.

Protect Vakthold & Sikkerhet og Quality Security er sammen blitt en betydelig aktør innen arrangementssikkerhet på landsbasis. Møre og Romsdal er på ingen måte noe unntak, og satsingen i ordensvaktmarkedet i denne regionen er bevisst for å sikre tilgjengelige mannskaper til de mange festivalene i området.

– I sommerhalvåret bruker vi betydelige beløp på transport av vektere til og fra festivaler og konserter. Veksten i Møre og Romsdal vil forhåpentligvis gi oss en stabil arbeidsstokk som kan bidra til å redusere disse transportutgiftene, sier Nilsen.

– Som mange andre vaktselskaper har vi i sommer hatt store utfordringer med å skaffe nok vektere til arrangører som ønsket våre tjenester. Vi har vært nødt til å takke nei til mange oppdragsgivere. Vi kunne lett ha sysselsatt flere enn 50 vektere enn de vi har hatt tilgjengelig denne sommeren, legger Dick Hansson til.

Powered by Labrador CMS