Produktsjef Ken Inge Hanski har stor tro på det nye sikkerhetssystemet (foto: privat)
Produktsjef Ken Inge Hanski har stor tro på det nye sikkerhetssystemet (foto: privat)

Vil sikre alene-arbeidere

Noby AS satser nå på et sikkerhetssystem som skal forebygge risiko for folk som arbeider alene.

Publisert

– Med dette sikkerhetssystemet imøtekommes kravene i Arbeidsmiljøloven om å sørge for trygghet blant dem som arbeider alene, hevder Noby AS.

Panikk- og nødknappsystemet som produktsjef Ken Inge Hanski viser frem heter Atlasclick basic.

Produsenten, Isle Systems, har utstyrt sikkerhetssystemet med både GPS og GSM.

– Dette er en enhet som er veldig enkel å bruke og som kan tilpasses brukerens behov. Tilbehør som for eksempel belteklips, ID-kortholder, halsbånd, klokkereim gjør denne enheten veldig allsidig, sier Hanski.

En stor SOS-knapp er ifølge produsenten enkel å aktivere på fronten av enheten, og den kan programmeres til å aktiveres ved et enkelt trykk eller gjennom et lengre trykk mellom ett og fem sekunder (justerbart). Brukeren får tilbakemelding med lyd eller vibrasjon. Den kan også programmeres til lydløs aktivering.

I tilleggs-sortimentet finnes det blant annet en «mann nede-funksjon». Slik deteksjon kan baseres på vinkel, bevegelse eller en kombinasjon av begge.

Overvåkings- og kommunikasjonsløsningene i sikkerhetssystemet håndterer alarmer fra både arbeidere som er alene på jobb eller som er på arbeid i utsatte miljøer.

– Nøyaktig posisjon for arbeideren, samt enkel og rask varsling til forhåndsdefinerte personer i organisasjonen, øker forutsetningen for rask reaksjon på kollegaens nødsituasjon uansett hvor i verden vedkommende befinner seg, opplyses det hos Noby AS.

Powered by Labrador CMS