En vekter er dømt etter å ha stjålet fra sin arbeidsgivers kunde (Illustrasjonsfoto: Even Rise).
En vekter er dømt etter å ha stjålet fra sin arbeidsgivers kunde (Illustrasjonsfoto: Even Rise).

Vekter dømt for narkotika og tyveri fra kunde

Vekteren stjal kamerautstyr og elektronikk verdt godt over 100.000 kroner fra arbeidsgiverens kunde. Da han møtte i tingretten, svarte han også for oppbevaring og bruk av narkotika.

Publisert Sist oppdatert

Han var ansatt for å passe på kundens verdier, men klarte ikke selv å holde fingrene av fatet. Det ble slutten på en karriere som vekter:

Det var i perioden juni i 2017 til januar i 2018 at tyveriene fant sted, og tingretten ser det som straffeskjerpende at mannen stjal fra lokaler han hadde tilgang til som ansatt vekter.

Av kamerautstyret og elektronikken som vekteren stjal, nevnes blant annet seks Canon-linser, to Sony-kameraer, flere GoPro Hero 6-kameraer og to Macbook pro 15.

– Vekteren la varene som han stjal ut for salg på Finn.no, kommer det frem i tilståelsesdommen.

Retten mener at de grove tyveriene kvalifiserer til fengsel opp mot 120 dagers fengsel, noe som samsvarer med påtalemyndighetens påstand.

I tillegg til tyveriene fra arbeidsgiverens kunde, er vekteren funnet skyldig i oppbevaring av nesten 14 gram cannabis. Under rettsmøtet onsdag denne uka, hevdet han nå å ha sluttet å ruse seg.

Vekteren er ikke tidligere straffet.

– Selv om tyveriene er alvorlige på grunn av verdien av varene han tok, og at han begikk tyveriene mens han var i arbeid som vekter, har retten kommet til at allmennpreventive hensyn er tilstrekkelig ivaretatt ved at det idømmes samfunnsstraff. Retten legger til grunn det som vekteren har forklart om at han har sluttet å ruse seg. Oppbevaringen av cannabis ikke er til hinder for samfunnsstraff, heter det i dommen.

Vekteren, som er tidlig i 30-årene, må avtjene 90 timers samfunnsstraff. Gjennomføringstiden er satt til 120 dager. Han får også inndratt en elektronisk pipe som ble funnet under ransaking.

– Vekteren ble suspendert med umiddelbar virkning, og fikk deretter avskjed. For oss er dette en sak vi tar på største alvor, kommenterer mannens tidligere arbeidsgiver.