Sverre Røed-Larsen er tildelt æresmedlemskap i Nosif (foto: Even Rise).
Sverre Røed-Larsen er tildelt æresmedlemskap i Nosif (foto: Even Rise).

Sverre tildelt æresmedlemskap

Sverre Røed-Larsen er, som betydelig bidragsyter gjennom mange år, tildelt æresmedlemskap i Norsk Sikkerhetsforening.

Publisert Sist oppdatert

– Dette gjorde meg svært glad. Jeg ante ingen ting, og setter stor pris på æresmedlemskapet, sier en overrasket Sverre Røed-Larsen.

Han ble tildelt æresmedlemskapet under årsmøtet i Norsk Sikkerhetsforening (Nosif). Leder Øyvind Halnes sier følgende om æresmedlemmet:

– Sverre har i en årrekke vært en betydelig bidragsyter til Nosif. Han var revisor i perioden 2006 til 2008 og hadde deretter styreverv frem til 2017. Det var Sverre som samlet foreningens 40-årige historie mellom to permer, og han er fremdeles aktiv i foreningens historie- og arkivarbeid.

Sverre Røed-Larsen er den femte som er tildelt Nosifs høythengende æresmedlemskap. De tre øvrige er Bjarne J. Bransdal (1927 - 2005), Arnfinn Jensen (1930 – 2016), Jan Eddie Tinlund (1945 – 2015) og Ørjan Steen.

– Jeg er stolt over å ha blitt æresmedlem på lik linje med disse sentrale personene i Nosifs historie. Bransdal, Jensen og Steen var med på å stifte foreningen, og Tinlund satte også dype spor etter seg sier Sverre Røed-Larsen.

Styret i Nosif fortsetter etter årsmøtet. Enkelte var på valg, men samtlige av dem stilte motiverte til gjenvalg. Det innebærer at styret også i nåværende periode består av Øyvind Halnes (leder (Stanley Security)), Rune Braastad (nestleder (Certego)), Runar Karlsen (NHO Service og Handel), Bjørn Johnny Kallestad (Securitas), Karin Bjørgo Fagersand (Nasjonalmuseet), Hans-Kristian Sætrum (Finansforbundet), Julie Elisabeth Rønning Indrelid (Cowi), Camilla Stakston (Avinor) og Janne Olsen (Norges Bank).

Nosif har det siste året hatt en nedgang på ti medlemmer, fra 148 til 138. Medlemmene fordeler seg slik: Bedrifter 106, person 28, student 1, senior 3. Økonomisk er det grunn til tilfredshet. Revisor Tormod Kaaløy skriver i sin rapport at foreningen har en god økonomi ved inngangen til 2019. Egenkapitalen har vokst med mer enn 110.000 kroner, til 905.555 kroner. Driftsresultatet for 2018 var på nesten 113.000 kroner. Det er det siste året arrangert fem Nosif-møter, sikkerhetskonferanse og messeturer til Ifsec i London og Essen i Tyskland.