Christian Rist forlater Zone Security etter å ha drevet selskapet siden starten i 2014 (Foto: Even Rise).
Christian Rist forlater Zone Security etter å ha drevet selskapet siden starten i 2014 (Foto: Even Rise).

Slutter i Zone Security

Christian Rist som har ledet Zone Security fra null ansatte i 2014 til flere enn 150 i dag, forlater nå selskapet.Han vil ikke røpe planene sine videre, men sier han er i dialog med flere om nye oppgaver.

Publisert

– Det ligger ingen dramatikk bak beslutningen min om å trekke meg tilbake. Sammen med de ansatte har jeg lagt et solid fundament for en bedrift som fortsatt er i betydelig vekst, sier Christian Rist.

Waheed Ahmed ble i går konstituert som leder av Zone Security, samme dag som det ble klart at Rist slutter. Sistnevnte informerte sine ansatte om beslutningen nå i ettermiddag.

– Hva jeg skal begynne med ønsker jeg foreløpig ikke å si noe om, ei heller om det blir i sikkerhetsbransjen. Men jeg er i dialog med flere, sier han.

Christian Rist startet i Verdisikring i 1999, og fortsatte i Falck/Falken-systemet før han ble med på reisen i G4S og deretter en kort periode i Nokas da de kjøpte G4S.

– Zone Security AS ble stiftet i 2014. Jeg hadde min første arbeidsdag der 1. september samme år. I løpet av disse årene har vi bygget et selskap fra null til flere enn 150 ansatte. Vi vinner stadig nye oppdrag, sier Rist, som på egen Facebook-profil skriver følgende i ettermiddag:

– Det vært en meget spennende, krevende og lærerik prosess hvor det er blitt bygget en organisasjon som kan utfordre med gode og nytenkende sikkerhetsløsninger. Det er bevist ved at man har vunnet flere krevende anbud og ikke minst hatt en voldsom vekst hvert år. Vi har blitt lærlingebedrift, er ISO-sertifisert innenfor kvalitet og det har blitt skapt godt over 150 arbeidsplasser.

Solide Euforum Holdning AS er hovedeier i Zone Security. Virksomheten deres er i vesentlighet drift av Telenor Arena, hvor Zone Security har lokaler. Sikkerhetsselskapet har fra starten og til og med 2017 hatt minustall på bunnlinjen, med 4,3 millioner kroner i underskudd i 2017. 2018-tallene vil etter det Aktuell Sikkerhet erfarer vise betydelig omsetningsvekst, men årsresultatet er foreløpig ikke offentliggjort.

– Jeg vil alltid beundre personer som tør å ta å satse og gi personer muligheter – og det gjorde virkelig vår majoritetseier Telenor Arena, avslutter Christian Rist i sitt Facebook-innlegg.