NSR har ansatt Odin Johannesen som direktør. Han begynner til høsten (foto: Fredrik Ringnes, Forsvarets mediearkiv).
NSR har ansatt Odin Johannesen som direktør. Han begynner til høsten (foto: Fredrik Ringnes, Forsvarets mediearkiv).

Sjefen for Hæren blir NSR-sjef

Generalmajor Odin Johannessen er ansatt som ny direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd. Han er i dag sjef for Hæren.

Publisert

– Jeg takker for tilliten og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med de ansatte i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), sier Odin Johannessen.

Dermed er planen som Forsvarets Forum omtalte midt i april er endret. De skrev da at Johannessen skulle gå av som sjef til fordel for ny jobb som Director Operations and Planning Division i International Military Staff ved NATOs hovedkvarter i Brussel.

– Med sin erfaring som en av Forsvarets øverste ledere vil han tilføre NSR og medlemsvirksomhetene verdifull kunnskap og sikkerhetsfaglig kompetanse vi vil kunne dra stor nytte av, sier styreleder Tore Eugen Kvalheim.

Johannessen tiltrer som direktør 1. september. Anette Tinglum er konstituert direktør etter Jack Fischer Eriksen som sluttet i vår.

Odin Johannessen startet ifølge sin militære karriere i infanteriet i 1981, og har siden hatt en bred og lang karriere i Hæren med flere deltakelser i ulike internasjonale operasjoner. Han har blant annet vært sjef for Krigsskolen, og i 2011 ble han sjef for Brigade Nord.

– Våren 2014 ble han utnevnt til generalmajor og tok over som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben i Oslo. Dette uttalte Forsvaret da han kom tilbake til Hæren som sjef i 2015.

Her kan du lese i Forsvarets Forum om hvem som søkte stillingen som sjef for Hæren etter Odin Johannessen.