Freddie Parrman har lykkes godt med Seriline de siste tre årene. Nå overtar Seriline Cidron i Europa fra Nexus hvor han jobbet tidligere (arkivfoto: Even Rise).
Freddie Parrman har lykkes godt med Seriline de siste tre årene. Nå overtar Seriline Cidron i Europa fra Nexus hvor han jobbet tidligere (arkivfoto: Even Rise).

Seriline til Norge med Cidron

Svenske Seriline utvider horisonten og legger Europa under sine føtter, speseilt når det gjelder kortleser-familien Cidron. Mandag overtar selskapet, som de siste årene har vokst betydelig, Cidron-distribusjonen i hele Europa.

Publisert Sist oppdatert

– Nå som vi har overtatt salget av Cidron etter Nexus kommer vi til å bli mer aktive også i Norge, sier administrerende direktør Freddie Parrman i Seriline.

Han er ingen ukjent mann for den norske sikkerhetsbransjen. Parrman kjøpte Plastkort Norge gjennom selskapet Pas Card i 2011. Senere solgte han sistnevnte selskap til Nexus, og for tre år siden trakk han seg ut og kjøpte Seriline. Allerede da varslet han at Norge ville bli et interessant marked for Seriline, uten å røpe på hvilken måte.

– Siden den gang har Seriline økt omsetningen fra seks til 55 millioner kroner. Vi har også utvidet antall ansatte fra seks til 30 medarbeidere, sier Parrman.

Nå om dagen rekrutteres flere bransje-kapasiteter inn i selskapet. Magnus Olsson, som kommer fra Dormakaba, blir head of business development og får ansvaret for Cidron-satsingen.

– Sikkerhetsbransjen er det jeg kan og der jeg vil være. Jeg har de siste 20 årene hatt ulike roller innen faget, fremfor alt når det gjelder installasjon og integrasjon av passeringssystemer, CCTV, alarm og andre sikkerhetsløsninger generelt. I tillegg til Sverige, har resten av Skandinavia og Baltikum også vært mitt marked, sier Olsson.

– Da tilbudet om å bygge et team rundt Cidron var jeg aldri i tvil. Seriline har alle forutsetninger som kreves for å optimalisere salg, produktutvikling og service til hele det europeiske markedet, legger han til.

– Å få Magnus Olsson med all den kunnskap og erfaring han har, inn i Seriline er veldig bra. Han er rette person til å utviklie og lede Cidron-teamet, som for øvrig vil bli forsterket med flere spennende personer i nærmeste fremtid, sier Freddie Parrman.

Fra før er blant andre Mikko Martikainen ansatt som technical account manager for hele Europa. Han skal ogås være key account manager i det finske markedet. Martikainen har mer enn 20 års erfaring fra sikkerhetsbransjen.

TIdligere denne uken kunne du lese i Aktuell Sikkerhet at Thomas Sommerfeldt Preus har kjøpt tilbake sin andel av Nexus sin virksomhet i Norge - og etablert Sotera Solutions. Sistnevnte blir Nexus-partner i Norge.

– Vi forlater Nexus-gruppen og blir i stedet en Nexus-partner. Det skjer under navnet Sotera Solutions, og vil gi oss en bedre mulighet til å fokusere riktig inn i det norske markedet. Heretter sitter beslutningstakerne lokalt, sier Thomas Sommerfeldt Preus.